29. srpnja 2012.

3 Čokolačići Felice [K Plus - Volim najbolje!]


Deklaracija: 
Vafli s čokoladnim punjenjem (35%) i posipani čokoladnim granulama (21%)
Sastojci: čokolada 34% (šećer, kakaova masa, kakaov maslac, mliječna mast, obrano mlijeko u prahu, emulgator: sojin lecitin), granule čokolade 21% (šećer, kakaova masa, kakao prah smanjene masti, mliječna mast, emulgator: sojin lecitin, prirodna aroma vanilija), biljna ulja (ulje palmine jezgre, palmino, suncokretovo), šećer, pšenično brašno, kakao prah smanjene masti, kakaova masa, kakaov maslac, pšenični škrob, žumanjac u prahu, emulgator: sojin lecitin, kuhinjska sol, prirodna aroma vanilija, tvar za rahljenje: natrijev hidrogenkarbonat. 
Čokolada sadrži min. 50% kakaovih dijelova i min. 5% mliječnih dijelova. Mogući su tragovi kikirikija, orašastih plodova i sezama. Proizvod sadrži pšenično brašno (gluten), mlijeko, soja lecitin i jaja.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto količina: 100 g 
Proizvođač: Midor AG 
Zemlja proizvodnje: Švicarska
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 2300 kJ | 553 kcal
Bjelančevine: 6 g
Ugljikohidrati: 50 g
- od toga šećeri: 40 g
Masti: 35 g
- od toga zasićene masne kiseline: 15 g
Vlakna: 7 g
Natrij: 0,05 g
S knjižicom Konzumovih pogodnosti dobio sam kupon kojim sam mogao odabrati bilo koja tri slatkiša iz linije Volim najbolje! s time da bih najjeftiniji dobio besplatno! Zašto ne? Ionako su me već duže vrijeme zanimali kakvi su to Konzumovi premium proizvodi. I tako sam odabrao tri slatkiša među kojima je ovaj proizvod koji ću danas recenzirati.

Dizajn i izgled ambalaže je najviše utjecao na moju odluku kupnje! Izuzetno privlačan izgled keksa posipan čokoladnim komadićima rijetko na koga može ostaviti ravnodušan dojam. Iako sam izbrojio koliko keksa ima ovo pakiranje od 100 g - u potpunosti sam zaboravio zabilježiti na papiriću gdje bilježm svoje dojmove u vezi slatkiša tijekom degustacije. Nisam siguran, ali mogao bih se zakleti kako se radi o dvanaest komada. Jedan keks je dimenzijama otprilike 5 cm x 1,5 cm x 1,5 cm (duljina x širina x visina).

Nakon otvaranja ambalaže, definiran je pomalo težak, ali privlačan miris kakao čokolade, a izgledom su izvana preliveni čokoladom sa posutim čokoladnim mrvicama. Treba još napomenuti kako je kutija u kojoj su bili poslagani vafel keksi bila omotana zaštitnom alumijskom vrećicom što mi se svidjelo jer se na taj način zaštitila papirnata kutija od mašćenja.

Pod zagrizom su lako lomljivi, a ispod čokoladnog preljeva se nalazi vafel keks s unutrašnjim čokoladnim punjenjem koje je nešto gušće i suho. Iako se božanstveno topi u ustima, moram primijetiti kako je ovo izuzetno slatko. Malčice previše slatko što nas ne treba čuditi jer je u pitanju previše čokolade koja se osjeća na svakom koraku. Kao redovan konzument tamne čokolade, odmah sam znao kako u sastavu ovog keksa ima kakao dijelova kao i maslaca pošto je vafel keks zajedno s punjenjem bio nešto masniji tijekom grickanja.

Nije loše i ovo će zasigurno razveseliti svakoga tko voli jako sladak okus kod slatkih poslastica. Nakon što sam pojeo par keksa, postajali su mi malo teški za moj želudac.

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 12,99 kn / 100 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Neupitna kvaliteta, ali previše šećera!
Izvor slike: Slatka recenzija

3 comment(s):

Aria kaže...

Čokoladna punjenja baš volim, ali nisam baš za previše slatke okuse :)

Just Cake Girl kaže...

ovo bi bilo za mene :D mmmm

jubistacha kaže...

Ovo ću defintivno preskočiti (zbog šećera). Zanimljiva slika, kako si to napravio?

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates