12. lipnja 2012.

3 Bijela čokolada [Fin Carré]


Deklaracija: 
Bijela čokolada
Sastojci: šećer, kakaov maslac, punomasno mlijeko u prahu 18%, vrhnje u prahu 6%, slatka sirutka u prahu, mliječni šećer, emulgator: suncokretov lecitin; prirodna aroma vanilije.
Bijela čokolada sadrži: kakaovi dijelovi: 28% min. Sadrži mlijeko. Može sadržavati tragove orašastih plodova i soje.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 100 g
Proizvođač: Solent GmbH & Co. KG
Zemlja porijekla: Njemačka

Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 2341 kJ | 561 kcal
Bjelančevine: 6,3 g
Ugljikohidrati: 54,6 g
Masti: 35,3 g
Čim sam ju ugledao na polici, znao sam da ću je u skoroj budućnosti kupiti jer se nisam mogao sjetiti kada sam zadnji put uživao u bijeloj čokoladi, a bome sam i zaboravio kakvog je okusa. Ova linija proizvoda uključuje pet dostupnih okusa:
  1. mliječna (alpska) čokolada
  2. tamna čokolada
  3. bijela čokolada
  4. čokolada s lješnjacima
  5. čokolada s grožđicama i lješnjacima
 Bijela čokolada dolazi sa zanimljivom ambalažom u nježnoj kombinaciji bež i žute boje. Na ambalaži je otisnut prepoznatljiv znak koji nam pokazuje odakle početi sa otvaranjem ambalaže. Trenutno se vrlo lako otvara tako što možete potpuno rastvoriti objema rukama ambalažu bez rizika da ćete pokidati istu ambalažu.

Nakon otvaranja ambalaže, moje nosnice su istog trenutka definirale miris kremastog mlijeka s puno šećera. Miris ove čokolade je neobično težak. Bijela čokolada sa svojih 100 g ima šest redova od kojih svaki red ima po četiri kockice, a sveukupno dvadeset i četiri kockice čije su dimenzije jedne kockice (duljina x širina x visina) otprilike 2,5 cm x 2 cm x 0,5 cm. Na svakoj kockici je otisnut potpis logotipa koji predstavlja ovaj proizvod - Fin Carré.

Okusom sigurno nećete dobiti osjećaj kao kod kockice prave i tamne čokolade. Otapanjem kockice, istovremeno se bude mnogi i različiti dojmovi. U jednom trenutku se dobiva osjećaj kao da se jede kremasti jogurt sa dodanim šećerom; u drugom trenutku se dobiva osjećaj kako se pije kremasto mlijeko pomiješano sa vanilin šećerom; u trećem trenutku se dobiva osjećaj kako se jede tučeno vrhnje s puno šećera pa se u četvrtom trenutku (dokle više?!) opet dobiva osjećaj kako se jede nešto s 90%-tnom aromom vanilije. Jako se teško odlučiti koji od dobivenih osjećaja vjerno prikazuje ovu bijelu čokoladu. Možda kombinacija svega po malo? Bit će da je tako ...

Proces otapanja kockice na jeziku je malo otežan što samo produljuje osjećaj uživanja ukoliko zaista volite bijelu čokoladu. Ova bijela čokolada na sebi, odnosno na ambalaži sadrži UTZ certifikat koji predstavlja naljepnicu i program za održivi uzgoj (razvoj) poljoprivrednih proizvoda (kava, kakao i čaj); učinkovitost proizvodnje i ekološku osviještenost. Sljedivost usluge UTZ cerifikata stvara transparentnost u trgovini certificiranih proizvoda čime se osigurava da se sirovine koje se koriste uzgajaju i beru na odgovaran način što doprinosi jačanju kredibiliteta između kupaca i prodavača. Ova bijela čokolada u sebi sadrži kvalitetne kakao dijelove što opravdava definiciju i nosivost UTZ certifikata.

Moj zaključak je kako je ova bijela čokolada zaista kvalitetna obzirom na razumnu cijenu iako bih ju više preferirao kao dodatak kolačima ili tortama u obliku kreme, preljeva i slično.

Ali - o ukusima se ne raspravlja.

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 4,99 kn / 100 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Cijena opravdava kvalitetu! I obratno.

Izvor preuzete i dodatno uređene slike: Google

3 comment(s):

M. kaže...

Nedavno sam vidjela ovo na akciji u Lidlu i znala sam da će biti ovdje recenzirano :)

jubistacha kaže...

Ja ovu čokoladu i koristim samo u kolačim a i sl. Ona nije za samostalnu konzumaciju. Ionako preferiram tamne čokolade tako da nisam objektivna ;)

Unknown kaže...

Obožavam bijelu čokoladu, najbolja mi je milka :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates