7. srpnja 2012.

2 Lion [Nestlé]

Deklaracija:
Vafel proizvod s karamelom (33,7%) i rižinim pahuljicama (9,7%) preliven s kakaovim preljevom
Sastojci: kakaov preljev 41,9% (šećer, djelomično očvrsnuta biljna mast, sirutka u prahu, kakaov prah smanjene masti, emulgator (suncokretov lecitin), aroma), glukozni sirup, rižine pahuljice (rižino brašno, ekstrakt ječmenog slada, šećer, sol), ugušćeno zaslađeno mlijeko (mlijeko, šećer), pšenično brašno, biljno ulje, šećer, stabilizator (glicerol), glukozno - fruktozni sirup, ssirutka u prahu, obrano mlijeko u prahu, sol, mliječni šećer mliječne bjelančevine, tvari za rahljenje (natrijev hidrogenkarbonat, magnezijev karbonat), minerali iz mlijeka, emulgator (suncokretov lecitin), aroma, zgušnjivač: karagenan, mliječna mast. 
Sadrži mlijeko i gluten. Može sadržavati tragove kikirikija, orašastih plodova i soje.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto količina: 43 g
Proizvođač: Nestlé Polska S.A.
Zemlja podrijetla: Poljska
Nutrition fact:
Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g:
Energetska vrijednost: 1990 kJ | 475 kcal
Bjelančevine: 3,9 g
Ugljikohidrati: 65,9 g
- od toga šećeri: 50,6 g
Masti: 21,4 g
- od toga zasićene masne kiseline: 15,4 g
Vlakna: 1,4 g
Natrij: 0,10 g
Sigurno se sjećate ove reklame koja se ponekada zna prikazivati na našim TV programima ...
Simpatično, zar ne?


Ambalaža je tamnih & divljih boja i sadrži lavlju glavu koja opravdava naziv ovog proizvoda - Lion. A i sam sam po horoskopu Lav. Volim gledati animal emisije o lavovima i njihovom preživljavanju. Ma to je to zašto sam uzeo ovu poslasticu. 

Otvaranjem ambalaže, iznenadio sam se ljepotom ove poslastice. Poslastica čije dimenzije iznose cca 10 cm x 3 cm x 2 cm (duljina x širina x visina) je izvana optočena kuglicama prelivene čokoladnim preljevom. Obzirom na visoke temperature koje su zavladale ovih dana, držao sam ovu poslasticu u hladnjaku tako da je zagriz bio nešto čvršći i ljepljiviji. Unutrašnjost je sačinjena od napolitanke koja je obložena karamelom i kao da je na kraju posipana sa pahuljicama pa umočena u čokoladu. Punjenje od karamele je pomalo ljepljivo po našim zubima, ali ništa strašno što se ne može riješiti. 

Idealna za grickanje. Hrskavo. Ukusno! Okus kombinacije svega što dolazi s ovim proizvodom pomalo vuče na mliječni šećer dok mirisom podsjeća na mliječnu čokoladu. Ovo maleno pakiranje od 43 g teško svega 204-injak kcal (kalorija) je sasvim zasitno!

Njam!

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 4,49 kn / 43 g
Kvaliteta ovog proizvoda: I opet ... njam!

Izvor preuzete i dodatno uređene slike: Google

2 comment(s):

Aria kaže...

Pa baš i nije tako kratka recenzija.. rekao si sve što je bitno.. i cijena nije velika a kažeš da je mljac pa ćemo ti vjerovati na riječ ako se kad nađemo lice u lice s ovom čokoladicom odnosno vafel proizvodom :))

Aria (Art on my way)

Unknown kaže...

Odličan je a meni je bolji sa bijelom čokoladom jer inače više volim bijelu čokoladu :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates