15. lipnja 2012.

0 Čokolada s vrhnjem [Bellarom]

Deklaracija:
Čokolada s vrhnjem
Sastojci: šećer, kakaova masa, kakaov maslac, vrhnje u prahu (14%), punomasno mlijeko u prahu (5%), emulgator: soja lecitin; aroma: vanilin. Čokolada - kakaovi dijelovi: min. 45%; suha tvar mlijeka: min. 18%.
Proizvod sadrži soju i proizvode mlijeka. Može sadržavati tragove lješnjaka, badema i glutena. 
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto količina: 200 g
Proizvođač: Lidl Stiftung & Co. KG
Zemlja proizvodnje: Njemačka
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 2361 kJ | 568 kcal
Bjelančevine: 7,5 g
Ugljikohidrati: 41,4 g
Masti: 40,3 g
Zaista puno - čitava čokolada sa svojih 200 g sadrži samo 1136 kcal! Sića, zar ne?

Ambalaža je sasvim normalnog i lijepog izgleda. Ono što ambalažu čini privlačnom jest sam pogled na red ove čokolade koji vas mami k sebi. Sama ambalaža ima blage i jedva osjetne otiske kod slova Bellarom i slikovnih prikaza reda čokolade i kakaovca.

Otvaranjem ambalaže, ugodno sam se iznenadio kada sam shvatio da je čokolada omotana u omot sjajno zlaćane boje. A inače su mnoge čokolade omotane u sjajno srebrnim omotima tako da mi je ovo bilo nešto novo i ugodno oku. Ambalaža svojom veličinom i u skladu sa slikom reda čokolade daje dojam kako se sigurno radi o ogromnim kockicama čokolade, ali izgled ponekada može prevariti.

Odmotavanjem čokolade i u očekivanju da će red čokolade prikazan na ambalaži biti izgledom istovjetan redu čokolade iz pakiranja, još jednom sam se iznenadio (u pozitivnom smislu). Kockice ove čokolade s vlastitim potpisom Bellarom su bile onako minijaturnog oblika i kao takva cijela čokolada je svojim izgledom odisala čistom elegancijom. Sigurno smo se dosada navikli kako skoro svaka čokolada ima šest redova s time da svaki red sadrži po četiri kockice, zar ne? Ova čokolada nije takva - ona doista ima i šest redova s time da sadrži pet kockica po redu kao što je ionako i vidljivo na ambalaži. Dimenzije jedne kockice su (duljina x širina x visina) cca 3 cm x 1,5 cm x 1,3 cm, a težina ide do 6 i sitno grama.

Mirisom podsjeća na tanki sloj tamne čokolade ispod čijeg sloja se skriva ono nešto, a okusom se dobiva spoj tamne i mliječne čokolade. Kako ova čokolada nema nešto višlji udio kakaovca, nije bilo problema sa preciznim otkidanjem jednog reda iako je čvršće strukture tako da nema mjesta strahu da će se otkinuti više ili manje no što bi se htjelo. Zagrizom su čvršće strukture, a dok se usitni i pojede - ne dobiva se potpuno izražen osjećaj zadovoljstva tako da definitivno ne preporučam grickanje, već polagano otapanje kockice na jeziku. Proces otapanja je dosta dugačak te se ne osjeća posebno jak okus ove čokolade osim što je pomalo gorkasta i masnija. U svakom slučaju - kombinacija svega pruža duži i diskretniji osjećaj užitka.

Ova čokolada nije za - igrati se! Zašto? Udio ugljikohidrata i masti samo što ne dijele zajedničko mjesto, a svi znamo da kombinacija ugljikohidrata i masti doprinosi ka stvaranju katastrofe po našem organizmu, odnosno ne gine nam skladište masti te je iz tih razloga potrebno biti umjeren/a u ovoj čokoladi.

Jedan red dnevno + šest dana užitka u ovoj čokoladi - zaista razumno i preporučljivo!

Idealna za otopiti i preliti glazurom | umočiti preko | u voće, palačinke, sladoleda, keksa i sl.

Ovu čokoladu sam dobio na dar, ali sam provjerio dostupnost i cijenu iste.

Dostupnost ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 13,99 kn / 200 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Elegantna i fina tamna čokolada!

Izvor slike: Slatka recenzija

0 comment(s):

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates