18. svibnja 2012.

8 Soft Cakes [First Nice]

Siguran sam da je nas većina voljela jesti jaffa kekse u djetinjstvu, a ponekada i sada kada smo odrasli, zar ne? : )

Kupio sam jaffa kekse sa tri okusa, probao ih i sada pišem ovu recenziju. ; )


Ono što je zanimljivo da svaki okus ima identični kalorijski doprinos na 100 g proizvoda kao i deklaraciju što mi je gotovo nevjerojatno. Tko zna, možda su proizvođači bili malo lijeni izračunati kalorijski doprinos na temelju svakog okusa? ; ) Dakle, deklaracija svih okusa je gotovo identična osim što su izmijenjene sitnice zbog okusa, ali u biti - ista deklaracija, isti postotci i sl. pa ću sve spojiti u jedno. ; )

Deklaracija:
Biskvit sa želeom okusa [naranče; višnje i šumske jagode] preliven čokoladom
Sastojci: žele od [naranče; višnje i šumske jagode] 48% (šećer, voda, glukozni sirup, koncentrirani sok od [naranče; višnje i šumske jagode] 1,5%, tvar za želiranje: pektin, regulatori kiselosti: limunska kiselina i trinatrijev citrat, aroma), biskvit 37% (pšenično brašno, šećer, jaja, voda, krumpirov škrob, dekstroza, glukozo - fruktozni sirup, emulgatori: E 471 i E 475, repičino ulje, tvari za rahljenje: E 500(ii) i E 450(i), aroma, jestiva sol, bojilo: beta - karoten), čokolada 15% (šećer, kakaova masa, kakaov maslac, emulgatori: sojin lecitin i E 476, aroma: vanilin). 
Čokolada sadrži: kakaovi dijelovi min. 47%. Sadrži gluten (pšenica), jaja i soju. Može sadržavati tragove kikirikija, ostalih orašastih plodova, mlijeka i sezama.
Neto količina: 150 g
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Proizvedeno u Poljskoj.
Nutrition fact:
Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 1576 kJ | 373 kcal
Bjelančevine: 4,0 g
Ugljikohidrati: 70,0 g
Masti: 8,0 g
Ambalaža je izuzetno privlačnog izgleda, a i sam izgled keksa sa okusom mora privući gotovo svakog kupca. Priznajem, izgled ambalaže mi je bitniji jer nekako uvijek očekujem da je izgled skoro pa istovjetan stvarnom izgledu jaffa keksa iz pakiranja. Naravno, to ne mora biti kod svih marki, a i upitno je da li se iza očaravajućeg i privlačnog izgleda jaffa keksa sa ambalaže skriva dobra ili loša kvaliteta. ; )

Svako pakiranje sadrži dvanaest jaffa keksa što je zasigurno sasvim dovoljno ukoliko se želi utišati potreba za slatkim. : )

Nakon što sam probao svaki okus, jako mi se bilo teško odlučiti koji okus mi se najviše svidio. Teška srca biram okus od višnje jer je božanstven zajedno s mirisom. 
Jaffa keks je izuzetno mekan kod grickanja, a ako ga stavite cijelog u ustima radi 'polaganog topljenja' - kao u mom slučaju - sigurno ćete osjetiti kako se biskvitni dio jako brzo topi i nestaje prije nego što stignete uživati u tom osjećaju. Baš šteta, ali zato je tu fina čokoladna glazura tankog sloja koja nam polaganim topljenjem omogućava potpuni doživljaj okusa od voća. Želatinast dio sačinjen od arome odabranog voća pruža duži i istinski osjećaj uživanja. Ono što mi se jako svidjelo jest da ovi keksi nisu jako preslatki što me znalo zasmetati kod nekih jaffa keksa. 

Ovi jaffa keksi bi bili apsolutno idealni i u pripremi kolača zajedno s nekim ukusnim filom.

Što reći drugo osim - čista preporuka!

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 3,79 kn / 150 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Fan - fan - fan - lidlasto! : )

Izvor slike: Slatka recenzija

8 comment(s):

Anonimno kaže...

Općenito vrlo liberalna, za Jaffu sam ipak konzerva - za mene postoji samo onaj od naranče :) Inače mi je jaffa najdraži keks i sama sam često uspoređivala kekse raznih proizvođača. Recimo meni je bitan odnos mekoće i hrskavosti keksa (mora bite mekši ali opet bar malo hrskav, ne biskvini i ne teksture starog kruha), količina i okus želea (da nije presladak, da nije pretanak i da nije onako sami šećer kao kod nekih proizvođača nego da je baš "želatinast") i na kraju čokolada (mora biti fina, prava čokloada a ne šećerno-čokoladni preljev, važan je okus i topivost iste). Nažalost, to sve nikada nisam našla u jednom keksu :( nego se zadovoljavam dobrim omjerima. Npr, jaffa od Crvenke i od Kraša su mi najdraže...ali baš ću probati i ove iz Lidla, čisto da usporedim :)

Slatka recenzija kaže...

Ti bi bila odlična i odmah bih te uposlio kao svoju suradnicu na ovom blogu koja bi zajedno sa mnom pisala recenzije. : )) U svemu se slažem s tobom što se tiče tvog komentara - i meni je to izuzetno jako važno!
Mislim da ovi iz Lidla nisu preslatki i da imaju sve što ti opisuješ, ali tko zna jer je svačiji ukus različit. Baš probaj pa javi kako ti se čine. Što se tiče jaffa keksa od crvenke, bio sam dobio savjet od jedne osobe da ga recenziram, ali bio sam neodlučan jer je njihova cijena nešto višlja. Mislim da je oko 7 kn na 150 g što je dosta skuplje ako se usporedi sa cijenom iz Lidla. Sada sam provjerio službenu stranicu od Crvenke i sviđa mi se što ima više okusa nego što imaju iz Lidla. :)

Anonimno kaže...

Hehe, jednom kad se obogatiš pišući recenzije, ti odi odmarat a mene uposli da piskaram :)

Namirnice.ba kaže...

Super recenzija i super keksići :)

Slatka recenzija kaže...

Namirnice.ba - nisam mislio da ćeš ostaviti svoj komentar. :) Redovno čitam tvoju stranicu. Nema Lidla kod vas pa da i ti probaš ove super keksiće? ;)
Pozdrav.

namirnice.ba kaže...

Naćemo ih, moraju biti u nekom marketu :)

Anonimno kaže...

Dakle, probala sam ih i generalno nisu loši. Detaljno: čokolada može proći ali bila bi bolja da je "tamnija", ova mi je nekako malo previše mliječna, žele odličan! ima ga više nego u kraševoj i crvenkinoj jaffi, nije sami šećer nego je "želatinozan" (ovo se isprobava tako da se žele razdvoji od keksa i da mu se skine čokolada) i vrlo ukusan, dovoljno kiselkast...ma odličan :) Hmm..a biskvit tj. keks...nekako je "premaslacast", ima tu umjetnu aromu maslaca koju inače ne volim i onako je premekano sipkast kao kod većine industrijskih kvazibiskvita. Sve u svemu ok.

Nevezano za jaffu - možda bi trebao uspostaviti neki sustav ocjenjivanja, brojčane ocjene ili nekakvu drugačiju (možda čak i duhovitu) gradaciju jer ovako kad se daju ocjene tipa ove moje "prolazno" ne može se potpuno shvatiti u kojoj je mjeri prolazno. Hmm...kad smo kod toga, možda bi trebao na svaki post postaviti i anketu da ljudi koju su probali proizvod glasaju o zadovoljstvu istim?

Bubamaja

Slatka recenzija kaže...

@namirnice.ba - u slučaju da kod vas u Bosni i Hercegovini nema Lidla, nisam siguran da ćete uspjeti pronaći ove kekse u drugim supermarketima jer na deklaraciji ovih keksića piše kako je Lidl njihov uvoznik, ali nisam siguran da li bilo tko može zapravo biti uvoznik. U svakom slučaju, pogledaj pa ako ima - super i svakako nam javi dojam! :)

@bubamaja - odlično da si ih isprobala. Bio sam zaboravio komentirati, a i ovako napisati u postu da žele od arome voća najduže izdrži jer se sve ostalo prije istopi u roku keks. Čokolada više baca na mliječnu čokoladu iako ima i nešto tamne čokolade čim piše da ima 47% kakaovih dijelova, ali čemu kada se ona puno brže istopi prije nego što se stigne uživati u čokoladi... ;)
Odlična ideja što se tiče sustava ocjenjivanja - baš ću to uvesti!
Jer ocjena istog proizvoda može biti različita - zavisi kako kome koji proizvod odgovara. ;)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates