27. ožujka 2015.

0 Voćne zvjezdice od dinje [BeautySweeties]

Voćne zvjezdice

Kako se ne bih ponovio vezano za BeautySweeties brand, informacije o njemu možete pročitati u uvodnom dijelu ovdje gdje sam recenzirao jogurt praline od šumskog voća.

U današnjem postu nastavljam s recenziranjem prirodnih i slatkih zvjezdica s okusom dinje.

Vrećica u kojoj se nalaze dinjaste zvjezdice

Znam da nisam normalan, ali stvarno sam se upustio u brojanje palih zvjezdica iz vrećice. :) Moram reći da sam se iznenadio kada sam izbrojio 47 zvjezdica zajedno sa svojih 100 g. Zašto sam se iznenadio? Prvenstveno jer svih 47 zvjezdica sadrže samo 329 kalorija (kcal) što je nevjerojatno. A kako smatram da si čovjek dnevno može priuštiti slatku poslasticu do 150 kcal (u slučaju ako ste na dijeti ili težite zdravijem stilu života) pa to ispadne da možete pojesti 23 ovih zvjezdica bez problema i bojazni po vašoj kilaži. :D No, to sam samo ja.

Vrećica je slatkog dizajna i kreirana tako da se dječje oči zasjaje i odmah zamole svoje roditelje da im kupe jednu od ovih vrećica sa slatkišima. Na deklaraciji je istaknuto kako se dinja smatra "jednom od najpopularnijeg voća u svijetu". Ovo supervoće se iznimno cijeni više od 4.000 godina i dolazi izvorno iz tropskih krajeva zapadne Afrike. Okus iz dinje je pun, sočan i fino slatkast dajući osjećaj osvježavanja i užitka.

Nadalje, ove fine voćne zvjezdice od dinje karakterizira njihova neusporediva kvaliteta i visokopostotni sadržaj voća. Visokom kvalitetom i tehnikom tijekom proizvodnje, prirodne arome su gotovo u potpunosti sačuvane što dokazuje kako ove voćne zvjezdice sadrže 81% voća (dinje). Osim dinje, dolaze i sa koenzimom Q10 koji je važan po našem tijelu te djeluje u svojstvu snažnog antioksidanta i energetskog posrednika s ciljem ublaživanja i zaustavljanja procesa starenja; aloe verom koja je nazvana kao i biljka lijek za sve s ogromnom ljekovitom moći i biotinom koji predstavlja bitan vitamin potreban za pretvorbu hrane u energiju te su nužni za zdravu kožu, kosu, oči i jetru, a pomažu i živčanom sustavu i mozgu.

Dinjaste zvjezdice

Zvjezdice NE sadrže:
  • gluten
  • laktozu
  • želatinu

te su u potpunosti pogodni za vegeterijance.

Sastojci: jabučni sok iz koncentrata jabučnog soka (58%), sok slatke dinje iz koncentrata slatke dinje (16%), saharoza, pire od jabuke iz koncentrata pirea od jabuke (7%), glukozni sirup, prirodne arome, sredstva za želiranje: pektin, antioksidans: askorbinska kiselina, koncentrat soka od limuna, aloe vera gel (0,01%), koenzim Q10 (0,01%), biotin.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 100 g
Proizvođač: BeautySweeties
Zemlja proizvodnje: Njemačka

Nutrition fact:
Prirodna hranjiva vrijednost u 100 g: 
Energetska vrijednost: 1397 kJ | 329 kcal
Ugljkohidrati: 77,4 g
- od toga šećeri: 76,0 g
Dijetalna vlakna: 2,2 g
Proteini: 0,3 g
Biotin: 150 µg

Kakav je moj dojam u vezi ovih zvjezdica? Otvaranjem vrećice, iz nje je dopirao jak i nekako kiselkast miris šećera. Narančaste poslastice zvjezdastog oblika su posute vrlo sitnim šećerom koji se vrlo brzo topi na jeziku. Kada sam stavio zvjezdicu u usta, šećer se prvotno počeo topiti kako sam trljao jezikom da bi se prirodna aroma od dinje počela osjećati. Slobodno mogu reći kako se dinja iznimno osjeća. Zvjezdica se topljenjem smanjuje te dobivam osjećaj kako se doslovce radi o ušećerenoj zvjezdici koja nestaje sama od sebe. Grickanje je lako iako se osjeća pod zubima kako je riječ o konzistenciji šećera zbog sitnih točkica koje bježe pod zubima i tope se negdje u toplini usne unutrašnjosti. Dosta su slatke.

Moram upozoriti da ne silite jezik da što brže rastopi zvjezdicu kao u mom slučaju što je rezultiralo s pilingom jezika. :-) Onaj osjećaj kao da ste opekli jezik vrućom juhom pa ostatak dana imate onaj čudan osjećaj kako okusni receptori jezika drugačije osjećaju naknadnu hranu koju unosite u sebe. Dakle, bez problema si produžujte užitak u ovim izuzetno slatkim zvjezdicama. Vrlo su zasitne i eliminiraju s vremenom osjećaj kruljenja koji može nastupiti, a da još nije vrijeme ručka ili večere. :-)

Dolaze i u okusima od brusnice i grejpa te ih možete nabaviti u ljekarnama kao i u web shopovima, a cijene se kreću od 22 kn.

PR uzorak
(recenzija je napisana s iskrenim mišljenjem bez obzira na ustupljeni proizvod)

0 comment(s):

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates