6. srpnja 2012.

1 Rooibos čaj s okusom karamele [Lord Nelson]

Deklaracija:
Biljni čaj s okusom karamele - 25 filter vrećica
Sastojci: rooibos, aroma.
Upute za pripremu: u šalicu sa filter vrećicom uliti 200 ml kipuće vode i ostaviti da odstoji 6 minuta. Po želji zasladiti.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 25 x 2 g = 50 g
Proizvođač: LIDL Stiftung & Co. KG
Zemlja podrijetla: Njemačka
Otkako sam uveo obvezan čaj nakon večere, strašno sam zavolio čaj pa sam se unaprijed radovao svim okusima koje ću isprobati malo po malo s vremenom. I tako sam tijekom kupnje u Lidlu vidio ovaj čaj s okusom karamele što me iznenadilo jer nisam mislio da ima baš čajeva s tim okusom. Kada sam pokušao zamišljati kakav bi to mogao biti čaj, prvo što mi je palo na pamet jest moja ružna i stisnuta grimasa pri pomisli na proces otapanja bombon karamele i na kraju miješanja rastopljene karamel smjese sa zaslađenom vodom (npr. par kapi limuna i žličica meda). I pogledam opet na ovaj proizvod pa u sebi automatski komentiram ... ma kakvi, ne treba nikakav med niti šećer ... aroma karamele će svoje učiniti! Dobro, preuzimam rizik i kupujem ovaj čaj.

Ambalaža je srednje veličine i vrlo zanimljivih boja. Zanimljiva je i slika otisnuta cijelom ambalažom - slika safarija tijekom zalaska sunca. U daljini se mogu razaznati drvo i žirafa koja lagano korača. Izgled staklene šalice s dnom mi se neobično sviđa i rado bih ju imao. Tko zna ... možda Lidl uskoro u ponudu uvede takve šalice? Ovo pakiranje uključuje dvadeset i pet filter vrećica od kojih jedna filter vrećica teži dva grama i ima vlastiti zaštitni omot smeđe boje.

Vrijeme večere. Klasika. Sendviči s malo maslaca, šunke u ovitku, sira gaude i mini salata od rajčice. Usput se na štednjaku lagano kuha voda za čaj. Nakon što je voda provrela, isključio sam štednjak i izlio vodu u šalicu zajedno sa filter vrećicom. Ono što sam odmah primijetio jest istovremeno otpuštanje boje iz filter vrećice tijekom lijevanja kipuće vode što mi se svidjelo i smatram prednošću ovog proizvoda. Čudno, ali ovaj čaj mirisom ništa ne odaje. Nikakav miris. Samo slatkasti miris vruće vode. Nakon 6 minuta odstajanja i prije ikakvog zaslađivanja, popio sam gutljaj čaja da vidim da li sam pogodio svoju pretpostavku kako neće biti potrebno šećera i meda jer podrazumijeva se ... aroma karamele će svoje obaviti, što ne?

Kako sam se samo prevario! Čaj je bio potpuno gorak i vodenastog okusa bez limuna i meda. Mislio sam da će okusom biti sličan okusu bombon karamele, ali izgleda da nije što je šteta. No, svakako nije propast. Nakon što sam u čaj čija je tekućina bila do narančastosmeđe boje dodao žličicu cvjetnog meda uz par kapi limunovog soka - čaj postaje dobar. Uz meda i limun, čaj je dovoljno slatkast mada ne mogu reći da sam osjećao kako se radi o aromi karamele. Da mi se ovaj čaj uvalio bez da sam znao s kojim okusom dolazi, definitivno ne bih pogodio kako se radi o karameli. 

Međutim, nakon što sam popio čaj, učinilo mi se da s dna šalice izvire blago - slatkasti miris rastopljene karamele. I taj miris mi se baš svidio. Šteta da se ovaj čaj ne ističe svojim okusom od karamele što je nedostatak ovog proizvoda.

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 9,99 kn / 50 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Uz šećer | med i limun - sasvim solidan čaj!

Izvor slike: Slatka recenzija

1 comment(s):

Aria kaže...

Lidl je zakon!
Ja inače ljeti baš ne volim čajeve, više ih preferiram zimi.

 

Slatka recenzija © 2012 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates