18. lipnja 2012.

2 Žitna pločica s mliječnim preljevom [Nesquik]

Deklaracija:
Nestlé Nesquik žitna pločica s mliječnim preljevom 20%
Sastojci: zrna žitarica 28% (brašno cjelovitog zrna pšenice 20%, kukuruzna krupica 7%, brašno cjelovitog zrna riže 1%), glukozni sirup, biljno ulje, šećer, zaslađeno kondenzirano mlijeko 10,1% (mlijeko 55,5%, šećer), obrano mlijeko u prahu 8,2%, sirup invertnog šećera, tvari za zaslađivanje: sorbitol sirup i glicerol, maltodekstrin, kukuruzni škrob, kakaov prah 2,5%, dekstroza, ekstrakt ječmenog slada, sol, emulgatori: soja lecitin i suncokretov lecitin, kakaov prah smanjene masti 0,2%, antioksidansi: natrijev askorbat i mješavina tokoferola obogaćena, aroma: vanilija i vanilin, regulator kiselosti: trinatrijev fosfat.
Vitamini i minerali: niacin, pantotenska kiselina, vitamin B6, riboflavin (B2), tiamin (B1), folna kiselina (folacin), vitamin B12, kalcijev karbonat i željezo.
Može sadržavati tragove kikirikija, badema i ostalih orašastih plodova.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 25 g
Proizvođač: Cereal Partners [Nestlé & General Mills]
Zemlja podrijetla: Poljska
Nutrition fact:
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g:
Energetska vrijednost: 1783 kJ | 423 kcal
Bjelančevine: 7,1 g
Ugljikohidrati: 60,6 g
- od toga šećera: 29,3 g
Masti: 14,1 g
- od toga zasićene masne kiseline: 8,0 g
Vlakna: 2,7 g
Natrij: 0,3 g

Vitamini i minerali
Tiamin (B1): 0,88 mg
Riboflavin (B2): 1,12 mg
Niacin: 12,8 mg
Vitamin B6: 1,12 mg
Folna kiselina (folacin): 160 μg
Vitamin B12: 2,0 μg
Pantotenska kiselina: 4,8 mg
Kalcij: 1056 mg
Željezo: 8,4 mg
Ambalaža ovog proizvoda, a i većina proizvoda iz Nesquik linije, je pomalo dječjeg izgleda što dodaje na simpatičnosti. Iza robnog imena skriva se zeko simpatičnog izgleda sa podignutim palčevima u zrak koji kao da nam poručuje kako je ovaj proizvod siguran za konzumaciju & pun užitak. Otvaranjem ambalaže, ispustio se nekako slatkast miris koji nisam u početku mogao definirati da bih s vremenom zaključio kako se vjerojatno radi o nekakvom sirupu. Očekivao sam da će ova žitna pločica biti nekako suhonjava i izgledom biti slična krokant pločici kao što je djelomično vidljivo na ambalaži, ali sam se iznenadio kada sam shvatio da je vanjskim izgledom sjajna. Cijela pločica se sjajila što je vjerojatno posljedica preljeva od nekog sirupa. Dno pločice je bilo obloženo baš čisto bijelim mliječnim preljevom. Ova poslastica je na dodir nešto ljepljiva tako da preporučam jedenje iste iz poluotvorene ambalaže kako vam prsti na kraju ne bi bili ljepljivi (posebice ako ste negdje gdje u blizini nema umivaonika za pranje ruke). Tamnosmeđe pahuljice su naizgled čokolandirane koliko su se samo sjajile.

Bez problema se može zagristi i nema straha od mogućnosti da će vam se sve lijepiti na zubima. Grickanjem se osjeća kombinacija blago slatkastih pahuljica i mliječnog preljeva koji je onako kremast, a čiji okus je baš ugodan. U biti, kao da se cijela pločica umočila u mlijeko pa izvadila i ostavila sa strane da se suši pa je došlo do takvog rezultata da su se pahuljice slijepile, a mlijeko se taložilo na dno stvarajući gušću i kremastiju podlogu. Sve u svemu, jako fina poslastica i idealna za međuobrok. Proizvođači reklamiraju ovu žitnu pločicu kao idealan međuobrok za školarce, no ja bih izmijenio riječ za školarce u za istinske ljubitelje žitarica.

Moram izraziti divljenje zbog detaljne deklaracije kao i nutritivnim vrijednostima zajedno sa uvidom vitamina i minerala. Roditelji će to sigurno znati cijeniti i moći odlučiti što je najbolje za njihovo dijete.

I za kraj ...

Slika je preuzeta i uređena za potrebe ovog teksta

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 2,99 kn / 25 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Sirupaste pahuljice umočene u kremasto mlijeko - što reći drugo? Fino!

Izvor preuzetih i dodatno uređenih slika: Nestlé, Nesquik

2 comment(s):

M. kaže...

Pločica je fina ali se nikako ne smije smatrati zdravim obrokom! Pa jesi pročitao samo sastav?

Slatka recenzija kaže...

Naravno da se ne smije smatrati zdravim obrokom. Zato sam naglasio da će roditelji sigurno cijeniti detaljnu deklaraciju i nutritivnu vrijednost ove pločice kako bi mogli odlučiti da li je ovo pogodno ili nije za njihovo dijete. Ima dosta raznoraznih dodataka, ali da je fino - jest! Što da se radi? :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates