27. travnja 2012.

0 Slatki oblaci [Banini]

Opet? Da! : ) U redu, ne baš opet, ali svakako je opetovani proizvođač. ; )

Za one neupućene - napisao sam prvu recenziju o Zlatnim cvjetovima - trajnim kolačima s punjenjem od marelice. Sada su došli na red - Slatki oblaci. Zanimljivo i maštovito ime, što ne? ;)


Naime, bio sam kupio ovaj proizvod zajedno sa Zlatnim cvjetovima jer nisam htio riskirati da se kojim slučajem vrate na staru cijenu s 5,99 kn na 8,99 kn.

Deklaracija:
Slatki oblaci - trajni kolači s punjenjem od jabuke posuti bademom
Sastojci: pšenično brašno, punjenje od jabuke 33% (šećer, glukozni sirup, 32% kaša od jabuke, stabilizator - sorbitol, zgušnjivač - pektin, vinska kiselina), šećer, jaja, biljna mast, maslac, badem 1,5%, maltodekstrin, obrano mlijeko u prahu, dekstroza, tvari za rahljenje (amonijev hidrogenkarbonat, natrijev hidrogenkarbonat), regulator kiselosti - dinatrijev - difosfat, kuhinjska sol, jaja u prahu, emulgator - sojin lecitin, vanilin.
Neto količina: 195 g
Način čuvanja: Proizvodi se moraju čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu, udaljeno od robe čije mirise mogu poprimiti.
Proizvod sadrži gluten, jaja, mlijeko, bademe i soju.
Proizvođač: AD "Banini"
Zemlja podrijetla: Repubika Srbija
Nutrition fact: 
Energetska vrijednost na 100 g proizvoda: 1705 | 405 kcal
Sadržaj proteina na 100 g proizvoda: 6,25 g
Sadržaj ugljikohidrata na 100 g proizvoda: 67,64 g
Sadržaj masti na 100 g proizvoda: 12,07 g
Nakon preračunavanja, dolazimo do informacije kako Slatki oblaci sa svojih 195 g imaju kalorijski doprinos od 789,75 kcal.

Ovaj proizvod sadrži šest povećih kolačića. Nakon što sam skinuo foliju preko plastične kutijice gdje su bili zapakirani ovi kolačići i uzeo jedan kolačić, prsti su mi se odmah zalijepili za voćnim punjenjem koji su malo provirili iz 'sendvič' keksa. Mirisom su keksi nešto božanstveni i osjećate kao da biste se mogli najesti putem - mirisa! No, svi znamo kako se mirisom samo mučimo i da bi bilo šteta ne doživjeti pun osjećaj zadovoljstva ako bi ostali samo na mirisu, zar ne? ; )

Keks uopće nije teško zagristi i ne mrvi se. Niti je pretvrd niti premekan. Onako kako treba. Taman. Voćno punjenje od jabuke sa posutim bademčićima je nešto ljepljivo i diskretnog je okusa. Mislim ... hoću reći ... ne osjeća se dovoljno kaša od jabuke. A bademčići još manje. Nisam ni osjetio grickanje posutih komadića badema. Ipak, keksi su popravili situaciju pa se i voćno punjenje moglo osjetiti. Donekle. Izrazito se lijepo topi u ustima uz istovremeno grickanje. Sve u svemu - nimalo loše i fina poslastica za svaku prigodu.
Jedino što bih promijenio jesu posuti bademčići. Zašto bi bili posuti? Možda bi mogli poslužiti i listići od badema ili sjeckana polovica badema uronjena u sredinu, tj. u samo voćno punjenje od jabuke? Da! To bi definitivno popravilo situaciju s okusom.

Da se mene pita - Zlatni cvjetovi ili Slatki oblaci? Definitivno Zlatni cvjetovi!
Kako god, nećete pogriješiti i da se uspinjete do slatkih oblaka i uzmete ovaj keks. : )

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 5.99 kn / 195 g (stara cijena: 8.99 kn / 195 g)
Kvaliteta ovog proizvoda: Zadovoljavajuće uz sitne preinake

Izvor slike: Slatka recenzija

0 comment(s):

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates