8. kolovoza 2012.

3 Šećerni kolačići s cimetom + poštar


Nedavno sam sudjelovao u nagradnoj igri koju je organizirala Art on my way i odlučio sam napraviti nešto jednostavno, a opet fino. Isprva su mi na umu pale kockice sa lješnjacima ili kolačići s cimetom. Naravno, isprobao sam oba. Recept s kockicama sa lješnjacima je ispao pravi fijasko! Užas! Nije se uopće ispeklo kako treba. Neku večer sam opet ponovio isti recept uz smanjenje normativa misleći kako će ovaj put biti bolje. I opet je jednako ispalo. Neispečeno, karamelizirano i preslatko! Misleći kako je do mene, a ne do recepta, odustao sam te prešao na plan B - kolačiće sa cimetom gdje sam već u startu pogriješio. Iz neobjašnjivih razloga, pročitao sam gramažu mlijeka kao većom no što je stvarno bilo prikazano u knjizi recepata. Usprkos toj maloj pogrešci, kolačići su u konačnici ispali fantastični. Recept ovih kolačića s cimetom zajedno s upozorenjem na kraju možete pročitati ovdje. Upravo tako, ovi kolačići su mi donijeli pobjedu u nagradnoj igri tako da mi je to bilo prvo iskustvo da sam nešto osvojio.

Danas je oko 14 sati došao poštar i uručio mi paket. A iz paketa zajedno s porukom povodom čestitke na osvojenoj nagradi kao i skorašnjem rođendanu (velika hvala Artici!) je ispalo ...


Papirnati kalupi za minjone - moram iskreno priznati da sam očekivao mini kalupiće gdje ću moći ubaciti slatke kuglice poput pralina, kokos kuglica i sl. da bih se iznenadio kada sam shvatio da su dovoljno veliki za muffine. I siguran sam da ću ih upotrijebiti za tu svrhu. Ovo će mi svakako biti prvi put kako radim sa papirnatim kalupima. Uvijek sam ih imao na umu za kupiti, ali nikako nisam stizao. Ovo je kao šlag na kraju!

Dr. Oetker Kakao mrvice - idealni za posipanje u raznim desertima kao što su pudinzi, šlag, u kolačima s tučenim vrhnjem, palačinke i sl. Za što bih mogao iskoristiti ove mrvice? Možda kao posip u jogurtu za zobenim pahuljicama za doručak? Mislim da imam ideju kako ću ih iskoristiti povodom mog rođendana, a i uvijek dobro dođu kao posip na nekoj kremi povrh muffina. Puno je načina kako ih iskoristiti!

Ukrasne party čačkalice s oblikom srca - stvarno su simpatičnog oblika i mini verzije. Odlične su za rođendanske torte kao dodatak na kriški torte koja se odreže. Dolaze u svim živim bojama i zasigurno će simpatizirati sve oko sebe. Idealni kao dodatak raznim party događajima ... u sendvičima ... u muffinima ... kriškama torti ... i dr.

Jako sam zadovoljan nagradom. Možda se čini u stilu 'ništa posebno', ali i male stvari treba cijeniti, zar ne?

Sada kada sam pretočio svoje zadovoljstvo u ovom postu, vrijeme je da napišem recenziju o svojim kolačićima s cimetom.

Dakle, recept koji možete pronaći na blogu od Art on my way će biti dovoljan za 15 - 20 ak komada obzirom da su kuglice bile nejednake veličine. U slučaju da ste oprezni i volite oblikovati kuglice iste veličine, onda ćete zasigurno imati 15ak kolačića, a ako ste pomalo nemarni (kao moja malenkost), dobit ćete do 20ak kolačića različitih veličina.

Nakon što su se kolačići ispekli i ohladili na žičanoj rešetki, konačno sam ih mogao ubaciti u usta. Na dodir, kolačići su mekani. Izvana su obloženi pomalo hrskavom koricom i do svijetlije verzije smeđe boje, a iznutra je tijesto odlične i finije strukture do zlatnožute boje.

Nisu suviše preslatki, a glazura od mješavine šećera i cimeta poboljšava notu slatkoće. Ukratko - okusom su FANTASTIČNI! Ne kažem ovo samo jer sam ih napravio, već to iskreno mislim od srca. Nešto konačno da je ispalo u pravim omjerima i sa čime sam bio u potpunosti zadovoljan. Okus ovih kolačića obogaćuju neizostavni komadići oraha koji su odlični za grickanje u kombinaciji s toplim tijestom.

Nakon petog pojedenog kolačića, primijetio sam po majici da se uopće ne mrvi tako da nije potrebno držati tanjurić pod bradom. U slučaju da ovi kolačići ne nestanu odmah prvog dana (što bi bilo čudno), možete ih spremiti u limenoj kutiji. Idući dan su mekši i finiji, ali već odaju zabrinutost u pitanju trajnosti tako da ih je potrebno što prije potrošiti. Istovremeno otvaranjem limene kutije, zapuhnut će vas miris pečenja kolača u kombinaciji s cimetom.

Aroma cimeta i oraha je posebnost koja odlikuje ove kolačiće! 

Ništa drugo nemam za reći ... osim da probate i javite vaše dojmove.
Izvori slika: Slatka recenzija

3 comment(s):

Aria kaže...

Stvarno si napisao prekrasan post. Jako mi je drago što ti je paketić konačno stigao i što ćeš sve moći iskoristiti. Kolačići su odlični i sad si pokazao da, i kad se negdje pogriješi, uvijek možemo spasiti stvar i svejedno dobiti fine kolačiće. Lijepo provedi rođendan :))

Just Cake Girl kaže...

Čestitke na pobjedi i lijepoj nagradi, poslužit će za daljnje recenzije :)

Slatka recenzija kaže...

Hvala vam svima. Zasigurno će mi poslužiti. :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates