2. kolovoza 2012.

3 Chocolate Chunk Cookies [McEnnedy]


Deklaracija:
Čajno pecivo s komadićima mliječne čokolade (11%) i čokolade (29%)
Sastojci: šećer, pšenično brašno (27%), kakaova masa, biljna mast, tekuća jaja, kakaov maslac, obrano mlijeko u prahu, glukozni sirup (pšenica), pšenični škrob, tvari za rahljenje: dinatrijev difosfat, natrijev hidrogenkarbonat; maslo, jestiva sol, emulgator: sojin lecitin; aroma, karamelizirani šećerni sirup, punomasno mlijeko u prahu, bjelanjak u prahu.
Sadrži gluten (pšenica), mlijeko, soju i jaja. Može sadržavati tragove lješnjaka, badema i kikirikija.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto masa: 150 g
Proizvođač: Lidl Stiftung & Co. KG
Zemlja proizvodnje: Njemačka
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 2102 kJ | 502 kcal
Bjelančevine: 6,7 g
Ugljikohidrati: 61,0 g
Masti: 25,0 g
Ako imam neku slabost prema nečemu, onda su u pitanju keksi s komadićima čokolade. Bez iznimke! S pojavljivanjem američkog tjedna u Lidlovom katalogu - iskoristio sam priliku da si ugrabim ove kekse dok su još bili na akciji. Mogao sam pretpostaviti da je američka hrana krcata obilnim kalorijama, ali svejedno me zanimalo kakvi su to keksi spravljeni prema američkom receptu.

Dizajn ambalaže je u američkom stilu. Slika prepoznatljivog kipa Slobode i zvjezdice govori sve. Otvaranjem ambalaže, izvukao sam tamnosmeđu kutiju sa četiri rupe. Svaka rupa je sadržavala dva keksa s komadićima čokolade što znači da ovo pakiranje dolazi s osam keksa promjera 5,5 cm i s težinom do 18 g jednog keksa.

Miris mliječne čokolade je prisutan. Keksasti dio je čvršći i dosta hrskav, a komadići čokolade su nešto mekši pod zagrizom. U ustima se keksi jednostavno tope i grickanjem se dolazi do brašnaste smjese puna šećera i čokoladnog užitka. Tako da je jasno kako su ovi keksi dosta slatki. Čokoladnih komadića uronjenih u keksima ima jako puno tako da užitak tijekom degustacije nikako neće ispariti.

Potrebno je pripaziti da se ne mrvi po sebi pa je dobra preporuka držati tanjurić ispod brade. Moje mišljenje je da su ovi keksi dobri, ali ipak ... tražim dalje! Nešto s manje šećera ili jednostavno recept gdje mogu prilagoditi sve što treba po mom ukusu!

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 4,99 kn / 150 g (akcijska cijena) ~ 6,99 kn / 150 g (redovna cijena)
Kvaliteta ovog proizvoda: Keksi i američki stil - sve je jasno!
Izvor slike: Slatka recenzija

3 comment(s):

Marinica kaže...

Ove kekse sam davno isprobala i tu i tamo ih kupim, super su mi, ali ne mogu pojesti više od 2-3 odjednom jer su jako slatki :)

Anonimno kaže...

Probala sam ove kekse i iskreno bili su mi odvratni, čak lošiji od sličnih Kraševih keksa.

Anonimno kaže...

"Probala sam ove kekse i iskreno bili su mi odvratni, čak lošiji od sličnih Kraševih keksa."

Ukusi su razliciti - Rece Vrag i sjedne u koprive :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates