26. lipnja 2012.

1 KitKat Chunky [Nestlé]

Deklaracija:
Vafel - proizvod (31,5%) preliven mliječnom čokoladom (68,5%)
Sastojci: šećer, pšenično brašno, kakaov maslac, punomasno mlijeko u prahu, kakaova masa, biljna mast, sirutka u prahu, mliječna mast, emulgator (suncokretov lecitin), arome, sol, regulator kiselosti (natrijev hidrogen karbonat).
Sadrži mlijeko i gluten. Može sadržavati tragove kikirikija i drugih orašastih plodova.
Kakao dijelovi min. 28% u mliječnoj čokoladi.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu na temperaturi od 12 - 18 °C, uz relativnu vlažnost 55%±10%
Neto količina: 40 g
Proizvođač: Nestlé Bulgaria AD
Zemlja podrijetla: Bugarska
Nutrition fact:
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g:
Energetska vrijednost: 2230 kJ | 533 kcal
Bjelančevine: 5,2 g
Ugljikohidrati: 61.5 g
Masti: 29,2 g
Ovaj proizvod je omotan sjajnom ambalažom privlačne boje i s prepoznatljivim imenom. Svojim privlačnim izgledom zasigurno privlači većina ljudi k sebi. Gotovo sigurno ne postoji osoba koja nije isprobala ovaj proizvod, zar ne?

Otvaranjem ambalaže, miris mliječne čokolade je istog trenutka napravio čudnu grimasu na mom licu. Nekakav čudan i nedefiniran miris koji mi je teško prisjeo. Naviknut na teške mirise većinom tamnih čokolada, ovo je bilo pomalo neobično za mene. Cijeli proizvod je okupan mliječnom čokoladom i izgledom podsjeća na polugu zlata. Ova poslastica nosi svojih 40 g i otprilike je (duljina x širina x visina) cca 11,5 cm x 3 cm x 1,5 cm dimenzija. Isto tako, na sebi ima tri reza pri čemu je moguće otkinuti ovu poslasticu na tri prutića od kojih je jedan prutić cca 3,5 cm x 3 cm x 1,5 cm dimenzija i nosi svojih 13-ak grama. To je dobro za osobu na dijeti obzirom da jedan prutić nosi svega 70-ak kcal (kalorija). Svaki prutić na sebi sadrži prepoznatljivo ime KitKat s okruglim okvirom.

Obzirom na ljetne vrućine i način držanja (zatvorena limena kutija) - prvi KitKat mi je bio sav otopljen pa nisam mogao donijeti neki sud te sam iz tih razloga premjestio limenu kutiju u hladnjak kako bi bili u izvornom izdanju - onak' taman suhi i čvrsti!

Zagrizom je nešto dosta čvršće strukture, a ispod sloja mliječne čokolade se nalazi napolitanka sa sitnim filom svijetle boje koja nije ni približno jednaka boji preljeva mliječne čokolade kao što je prikazano na ambalaži. Dosta je hrskav i pogodniji je za grickanje. Nije suviše sladak. Sve zajedno (mliječno - čokoladni preljev i napolitanka s filom) dovodi do kratkotrajne ugode. Sve u svemu, nije loše. Meni osobno nije baš prijala ta mliječna čokolada - vjerojatno je do navike ...

Isto tako, mislim da bi bilo isplativije uzeti veliko pakiranje napolitanki s okusom čokolade ili po vašem izboru pa ih umočiti u rastopljenu mliječnu čokoladu ili po izboru pa ih ohladiti u hladnjaku da se preljev malo stisne. Možda dobijete proizvod sličan ovom, a na jeftiniji način. Morat ću jednoga dana isprobati ovu ideju.

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 9,38 kn / 120 g (3 x 40 g ~ 2 + 1 gratis)
Kvaliteta ovog proizvoda: Nije loše samo zbog napolitanke!

Izvor slike: Slatka recenzija

1 comment(s):

Anonimno kaže...

Ima već par godina kako smo "otkrili" napolitanke s nutellom :) Daleko su bolje a vjerujem i jeftinije.

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates