30. lipnja 2012.

1 Banana muffini s vanilin kremom

Nakon što sam pročitao recept na Jubistacha's blogu, znao sam da će to kad - tad doći na red za pravljenje i kušanje. Volim muffine otkako smo ne tako davno kupili teflonski kalup za muffine. Prije toga, bio sam u prilici probati kupovne muffine koje mi je donijela teta i sjećam se da su mi se jako svidjeli. Nisam mislio da ima ovih proizvoda kod nas te sam ih uvijek čeznutljivo gledao iz američkih serijala. Ma, iako ih tada nisam probao niti sam znao kakvi su okusom, ali obavezno sam znao da su odlični.

Kada smo nabavili teflonski kalup za muffine, onda smo isprobali različite vrste muffina - slatke i slane. Sve su nam bili fini. No, nisam bio u prilici isprobati voćne muffine pa mi se pružila prilika zahvaljujući receptu koji sam pronašao na blogu od Jubistache. Samo je trebalo nabaviti kremasti jogurt, bijelu čokoladu, slatko vrhnje i šlag fix. Ne bi trebalo biti problema! Ali bilo je! Tijekom spremanja i u namjeri da odem do trgovine kupiti sve potrebne namirnice, shvatio sam da mi je novčanik potpuno prazan. Joj da! Pa potrošio sam zadnje novce na nedavni izlazak. Nema veze. Tik uz trgovine nalazi se bankomat. I opet shvaćam! Nemam ni karticu u novčaniku! Bio sam ju dao majci na čuvanje da ju ne bih izgubio tijekom izlaska. Nikada se ne zna! Mjera opreza! A ona je otišla na trodnevni put zajedno s mojom karticom! Ali jedno sam znao - ovo ću obavezno još danas napraviti, a što se tiče kreme - snaći ću se nekako. Prekopavši ladice i gledavši po špajzi, našao sam koliko - toliko dobru zamjenu za kremu.

Što se tiče recepta, možete pogledati originalan recept kao i pripremu istog na blogu od Jubistache uz razliku što sam za kremu koristio šlag kremu vanilin - Podravkina Dolcela. Pripremite vanilin šlag kremu prema uputama sa vrećice te na kraju dekorirajte ohlađene muffine. Dekorirane muffine spremiti u hladnjak kako šlag krema ne bi splasnula s vremenom. 

Dojam?

Nakon par sati hlađenja u hladnjaku, došlo je vrijeme da ih isprobam te napišem svoj dojam o njima. Muffini izgledaju veoma privlačno sa svojom dekoracijom na vrhu i stvaraju želju da ih se pojede. Izvana su muffini tamniji i pomalo hrskave korice, a iznutra su svijetlije boje. Samo tijesto je fino i nekako je punije kod zagriza. Ne mrvi se jako što je prednost ovih muffina. Dekorativna vanilin krema čini dobar spoj okusa vanilije i arome banane sadržana u tijestu. Na prvi pogled se ne bi moglo reći kako ima banane u muffinima, ali što se sve duže gricka, dobiva se blago prisutna aroma banana koja je izvrsna u kombinaciji sa vanilin šlag kremom. Pojeo sam dva komada i preostala tri komada sačuvao za sutrašnji doručak. 

U konačnici - izuzetno su fini mada vjerujem da bi bili još bolji sa Jubistacha's kremom čiji recept možete također pogledati klikom na link.

Komentar moje majke nakon što se vratila s puta? Ne voli išta vezano za vaniliju ... po njoj se ne osjeća dovoljno banana u tijestu. Ukratko - brzo je sve pojela bez da si je dala vremena da procijeni što tu valja ili ne valja. Njoj je očigledno malo teško udovoljiti. Sve što ima čokoladni okus - pohvala s njezine strane sigurno neće pofaliti. Samo ... trebamo se zapitati zašto je kasnije istog dana uzela još dva muffina?! Stvarno misterij!

Jubistacha, još jednom ti hvala. Što je iduće, pitam se?!

Izvor slike: Slatka recenzija

1 comment(s):

jubistacha kaže...

Odlično izgleda muffin. Ja sam uvijek za kombinaciju koja je tog trena moguća. Sviđa mi se dodatak Dolcela kreme, morat ću jednom i s njom isprobati. Meni su muffini s bananom super kao način za iskoristiti banane koje se neće pojesti ( a to nam se često dešava). I volim okus banane u tijestu, kao i miris. S mamom se slažem da je (vjerovatno) ljepše sve što je s čokoladom ;) Misterija nestalih muffina: možda je mama htjela utvrditi gradivo ;)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates