30. svibnja 2012.

2 Florentiner - Krokant Praliné [Animation]

Ovo sam također dobio kao poklon. Ne mogu reći da se bunim zbog toga. : )

Nakon što sam ih dan za danom sve potrošio, došlo je vrijeme da napišem svoj dojam o ovim čokoladnim prutićima.


Deklaracija:
Punjena mliječna čokolada s praline kremom (44%) i krokantom (6%)
Sastojci: šećer, punomasno mlijeko u prahu, kakaov maslac, kakaova masa, biljna mast, obrano mlijeko u prahu, bademi 1,5%, lješnjaci, glukozni sirup, vrhnje u prahu, mliječna mast, emulgatori: sojin lecitin i E 471, slatka sirutka u prahu, naranča u prahu, rižino brašno, mliječni šećer, kukuruz, aroma, sol, ječmeno sladno brašno, dekstroza, kiselina: limunska kiselina, glukozno - fruktozni sirup, pšenično sladno brašno.
Mliječna čokolada - kakaovi dijelovi: 32% min. Proizvod sadrži soju, mlijeko, pšenicu, ječak, bademe i lješnjake. Mogući su tragovi drugog orašastog voća.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto količina: 200 g
Proizvodač: Lidl Stiftung & Co. KG
Proizvedeno: Njemačka
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost: 2349 kJ | 564 kcal
Bjelančevine: 7,5 g
Ugljikohidrati: 50,3 g
Masti: 36,2 g
Koliko sam vidio, ima ih više proizvoda ove marke i s više okusa koji vam odgovaraju tako da imate mjesta u biranju. Kako je drugima iz mog okruženja poznato da volim bademe i lješnjake te ih često uvodim u svoj jogurt za doručak - nije ni čudo da sam dobio ove čokoladne prutiće s okusom badema i lješnjaka. : )

Ambalaža je uistinu lijepog izgleda i na njoj su blago istaknuti otisci Florentiner - Krokant Praliné i čokoladnog prutića. Prstima možete osjetiti blage otiske (neravnine) kada pređete preko slova i čokoladnog prutića. Također su na vrhu ambalaže otisnute isprekidane crtice kako biste mogli lakše otvoriti 'poklopac' i istresati prutić ravno na dlan. Kao da to nije dovoljno, još me oduševilo to što je ambalaža omogućila uvid u unutrašnjost ove ambalaže, odnosno omogućila je otvoreni prostor u obliku jedra gdje ste mogli vidjeti zapakirane i poslagane čokoladne prutiće. I ne, to nije sve - ambalaža također dolazi sa istaknutom informacijom, smještena na dnu ambalaže, o tome koliko ima sveukupno čokoladnih prutića.

Dakle, ovo pakiranje od 200 g sadrži jedanaest čokoladnih prutića čije su dimenzije (duljina x širina x visina) otprilike 8,5 cm x 1,8 cm x 1 cm. : )

Mirisom podsjećaju na mliječnu čokoladu što mi se svidjelo. Jedan komad na sebi ima dva reza pri čemu se cijeli komad može lako odlomiti u tri manja prutića. Prutić je nešto mekše strukture kod zagriza tako da nisu tvrdi da ih je potrebno usitniti zubima, ali neusporedivo je bolji osjećaj kada odgrizete malen dio pa pustite da se lagano topi na vašem jeziku. Čisti užitak! Grickanjem se jako brzo gubi istinski osjećaj u uživanju dok je polaganim otapanjem u ustima produljen osjećaj. Prutić u sebi sadrži zaista puno mrvičastih, ali usitnjenih komadića od badema i lješnjaka koji su itekako osjetni. Komadići su dosta čvrste strukture i djeluju poput krispija da imate osjećaj kako pucaju usitnjavanjem zubima. Otapanjem, aroma naranče je bila sve jačeg intenziteta. I prije nego što sam pročitao deklaraciju o tome što sve ovaj čokoladni prutić sadrži, znao sam da u sebi sadrži naranču u prahu iako sam mislio da su to ustvari bili prikriveni komadići narančine korice čim se osjetila aroma naranče. : )

Dosta su kalorični ako ćemo gledati da ovo pakiranje sadrži svih jedanaest čokoladnih prutića i s obzirom na neto količinu, onda bi ispalo da pet i pol ovih prutića (100 g) sadrži svojih 564 kcal što je zaista puno. : ) No, na svu sreću da su, prema mom iskustvu, dva cijela čokoladna pruta bila sasvim dovoljna (otprilike 203 kcal). A ako ste na dijeti i želite unijeti nešto slatko, a da ima stotinjak kalorija, onda je sasvim dovoljan jedan cijeli prut. I ako još dodatno želite nešto slatko, a da je ispod stotinjak kalorija, jednostavno odlomite prutiće na cijelom prutu ovog užitka. Od jednog pruta možete dobiti 3 prutića od čega svaki nosi cca 34 kcal što je gotovo nezamjetno po vašem višku kilograma ako ga imate. : )

Što drugo reći osim - čisti užitak!

Kako sam dobio ovaj proizvod na dar, provjerio sam dostupnost i cijenu ovog proizvoda.

Dostupnost ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 13,99 kn / 200 g ili 14,99 kn / 200 g (nisam siguran jer nisam uspio pronaći baš ovaj okus)
Kvaliteta ovog proizvoda: Čisti užitak!

Izvor preuzete i dodatno uređene slike: FDDB

2 comment(s):

M. kaže...

I meni je ova čokolada i druge iz te linije- stvarno odlična, baš zbog te topivosti. Inače, krokant se dobije tako da se šećer karamelizira, u njega se umiješaju orašasti plodovi i tanko razliju da bi se mogli kidati kad se "bonbon" ohladi. Tada se to malu grublje samelje i to je krokant - dakle, zato su jako hrskavi :)

Just Cake Girl kaže...

Obožavam ih! Jedne od meni najdražih čokolada!

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates