1. svibnja 2012.

0 Brownie Cookies [Merba]

Slabost! To bi definitivno bila prava riječ za ovu vrstu poslastice - slab sam na sve vrste keksa sa komadićima čokolade! : ) Nikada neću odbiti američke kolačiće. Ili keksiće, kako god! ; ) American cookies, ako ćemo pojednostavniti. : ) Mogu preživjeti bez ostalih poslastica, ali bez ovih - teško!

Znate li da u gotovo svakoj trgovini postoji odjel gdje su izloženi proizvodi sa kraćim rokom trajanja? Da su im cijene uglavnom u pola cijene od stvarne cijene zbog kratkog roka trajanja? Ma znate sigurno! I sami ste sigurno uzeli neki proizvod sa sniženom cijenom! To je to!

Prije nego što kupim nešto slatko za sebe, obavezno obilazim taj dio i pogledam da li ima nešto od primamljivih poslastica prije nego što odem na odjel za slatkiše gdje su više cijene.

Nisam jedan od onih koji pate na svježinu proizvoda, ali jesam od onih koji pate na rok trajanja. Možda zaista glupo, ali ako je rok trajanja nekog proizvoda istekao jučer, npr. - nema šanse da danas konzumiram isti proizvod. Što ću - jednostavno sam takav! : )

I tako moje oko uhvati ove keksiće ...


Deklaracija:
Prhki keksi s tamnom čokoladom (30%)
Sastojci: šećer, pšenično brašno, biljno ulje, kakaova masa, kakaov maslac, mlijeko u prahu, glukozni sirup, kakaov prah, tvari za rahljenje: E450, E500; sol, jaje u prahu, arome, emulgator: sojin lecitin
Alergeni: pšenica (gluten), mlijeko, jaja i soja. Može sadržavati tragove orašastog voća.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Neto količina: 200 g
Zemlja porijekla: Nizozemska
Proizvođač: Merba
Ambalaža ne sadrži 'nutrition fact' informacije, odnosno informacije o kalorijskom doprinosu u 100 g proizvoda što je nedostatak ovog proizvoda.

Ovo pakiranje u sebi sadrži deset manjih keksića sa komadićima čokolade pravokutnog oblika (cca 6 cm x 4 cm). Ovi keksi imaju blag, a privlačan miris čokolade. Isti miris koji u istom trenu podiže razinu raspoloženja i umiruje jaku želju za slatkim - da jednostavno tako opišem. ; ) 

Kod grickanja su zaista prhki keksi - osjećate kako keksići polagano 'pucaju po šavovima' i iznimno se tope u ustima zajedno sa komadićima čokolade. Ne lome se tako lako, a veći komadići čokolade su dosta tvrđi što samo pruža osjećaj uživanja kod grickanja. Začudio sam se kako ovi keksići nisu jako preslatki jer je komadića tamne čokolade bilo 'na svakom koraku'. Nemoguće ih je izbjeći (u pozitivnom smislu) što je zasigurno prednost za sve (nas) okorjele ljubitelje čokolade. Dodatan plus je to što i sam prhki keks ima okus sličan kakao prahu u kombinaciji sa šećerom. Barem sam takav osjećaj stekao.

Relativno brzo nestaju u ustima koliko je ukusno!

Merba, ti si kriva što sam danas malo pretjerao u količini ovih keksića - čak 5 keksića što je 100 g pakiranja! ; ) I također što je moja mama prekršila prvi dan svoje dijete zbog dva ovih keksića! : ))
Ali ne mogu joj previše zamjeriti jer su ovi keksići zaista - fantastični!

Sva sreća pa ih je ostalo još tri komada za sutra što je sigurno donekle prihvatljivo što se tiče (nepoznatog!) kalorijskog doprinosa. ; )

Po meni su idealna poslastica uz čaj ili cappuccino - za doručak ili popodnevnu užinu.

Dakle, brzo po ove keksiće na odjelu za proizvode čiji su rokovi trajanja kraći dok su još cjenovno prihvatljivi kada usporedite sa stvarnom cijenom. ; ) ... i dok ih još - ima!

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 6,00 kn / 200 g (snižena cijena zbog kratkog roka trajanja) ~ [stvarna cijena: 11,99 kn / 200 g]
Kvaliteta ovog proizvoda: Zadovoljavajuće

Za kraj - želim vam svima sretan praznik rada! : )

Izvor slike: Slatka recenzija

0 comment(s):

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates