9. kolovoza 2012.

4 Choco Cow & Lila Stix [Milka]


Deklaracija:
Keksi sa mliječnom čokoladom s alpskim mlijekom (28%) - Choco Cow
Sastojci: pšenično brašno, mliječna čokolada, s alpskim mlijekom 28% [šećer, kakaov maslac, obrano mlijeko u prahu, kakaova masa, sirutka u prahu, mliječna mast, pasta lješnjaka, emulgatori (sojin lecitin, E476), arome], šećer, palmino ulje, punomasno mlijeko u prahu, tvar za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, amonijev hidrogen karbonat), sol, regulator kiselosti (limunska kiselina).
Mliječna čokolada sadrži: kakaovi dijelovi min. 30%, suha tvar mlijeka 18%, mliječna mast min. 4,5%. Sadrži pšenicu, gluten, mlijeko, lješnjake, soju. Može sadržavati tragove drugih orašastih plodova, jaja i sjemenki sezama.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 160 g
Proizvođač: LU Polska Spółka Akcyjna
Zemlja proizvodnje: Poljska
Nutrition fact:
Hranjiva vrijednost u 100 g:
Energetska vrijednost: 2075 kJ | 495 kcal
Bjelančevine: 6,9 g
Ugljikohidrati: 68,0 g
- od toga šećeri: 33,5 g
Masti: 21,0 g
- od toga zasićene masne kiseline: 11,0 g
Vlakna: 2,0 g
Natrij: 0,29 g
Deklaracija:
Keks preliven mliječnom čokoladom s alpskim mlijekom (45%) - Choco Lila Stix
Sastojci: mliječna čokolada s alpskim mlijekom 45% [šećer, kakaov maslac, obrano mlijeko u prahu, kakaova masa, sirutka u prahu, mliječna mast, pasta lješnjaka, emulgatori (sojin lecitin, E476), arome (vanilin)], pšenično brašno, biljna mast (palma), šećer, glukozni sirup, sol, tvar za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, amonijev hidrogen karbonat, dinatrijev difosfat), aroma (vanilin).
Mliječna čokolada sadrži: kakaovi dijelovi min. 30%, suha tvar mlijeka 18%, mliječna mast min. 4,5%. Sadrži pšenicu, gluten, mlijeko, lješnjake, soju. Može sadržati tragove jaja i drugih orašastih plodova.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom mjestu, zaštićeno od topline.
Neto količina: 144 g
Proizvođač: LU Polska Spółka Akcyjna
Zemlja proizvodnje: Poljska
Nutrition fact:
Hranjiva vrijednost u 100 g:
Energetska vrijednost: 2075 kJ | 495 kcal
Bjelančevine: 6,6 g
Ugljikohidrati: 63,5 g
- od toga šećeri: 35,5 g
Masti: 23,5 g
- od toga zasićene masne kiseline: 12,5 g
Vlakna: 1,8 g
Natrij: 0,23 g
Ne tako davno, ovi proizvodi su bili tek novo lice u Milka ponudi. I naravno da sam se zainteresirao za njih jer su izgledom biil toliko privlačni i mamili su na jedan zagriz. Cijena mi se tada činila malčice visokom za tako malu gramažu pa sam pričekao da s vremenom iznikne neka akcijska ponuda ovih proizvoda. Pojavom akcijske ponude, sve je teklo podmazano od sebe.

Prvo sam započeo sa Choco Cow čija ambalaža je sjajnog efekta sa prepoznatljivom i privlačnom ljubičastom bojom. Na ambalaži je istaknuta figura krave sa čokoladnim filom što mi se svidjelo jer su ovdje proizvođači još jednom pokazali važnost zaštitnog znaka u imenu Milka - oblik krave sa zvonom na vratu. Dodatno je zgodno to što je ambalaža sadržavala naljepnicu otvora tako da možete samo povući naljepnicu i uzeti keks direkt iz ambalaže bez da morate skinuti cijelu ambalažu kako biste došli do keksa poslaganih u kutiji.

Ovo pakiranje od 160 g dolazi sa dvanaest keksa zanimljivog oblika krave sa zvonom na vratu. Prvo što me privuklo nakon raspakiranja ambalaže jest primamljiv miris samih keksa. Nisam u stanju opisati točan osjećaj koji me obuzeo, ali nešto što me asocira na opuštanje i povratak u djetinjstvo.

Pod zagrizom, keks je visoke kvalitete i imate osjećaj kao da je prethodno natopljen u mlijeku koliko se iznimno topi u ustima, a tanka čokoladna glazura opotpunjuje nenadmašiv spoj keksa i čokolade. Iako se teško zaustaviti od ovih keksa s privlačnim mirisom, mogu reći kako su dva ili tri komada ovog užitka sasvim zasitna pošto su dosta veći tako da možemo produžiti osjećaj uživanja u ovim keksima još par dana.

Nakon što su se potrošili keksi, prešao sam na Choco Lila Stix poslastice. Ambalaža je od kartonskog materijala i od 144 g dolazi s otprilike dvadeset i sedam komada. Ove mini poslastice su sačinjene od keksa prelivene sa čokoladnom glazurom koja se odmah počinje topiti na prstima dok ju prinosimo ka usnama.

Pucaju pod zubima i tijekom grickanja su dosta hrskavi, mrvičasti i šećerasti. Fina alpska čokolada se bez problema topi od onog trenutka čim je ubačena u kljun stvarajući prisutnu aromu čokolade u ustima. Imajte na umu da ove poslastice nisu baš pogodne za ljetne uvjete jer ćete tijekom raspakiranja ambalaže možda primijetiti (ne nužno!) kako su se sve stix poslastice zajedno slijepile pa ćete ih možda morati odvajati što sigurno neće proći bez topljenja čokolade na vašim prstima. Ništa strašno obzirom da ovaj sitni nedostatak umanjuje užitak u ovim poslasticama.

Mjesto kupnje ovih proizvoda: Interspar
Cijena ovih proizvoda: 9,99 kn / 160 g / 144 g (akcijska cijena) ~ (redovna cijena - Choco Cow: 10,99 kn / 160 g | Choco Lila Stix: 10,99 kn / 144 g)
Kvaliteta ovih proizvoda: Nimalo loše! Izuzetno ukusni i hrskavi!
Izvor slike: Google

4 comment(s):

Just Cake Girl kaže...

Čim je milka, ne može biti loše :D

Marinica kaže...

Sada moram probati ove kravice :) Probala sam ovakve štapiće, ali ne Milka nego neke druge i super su mi, mislim da su iz Lidla... ma volim sve kombinacije čokolade i keksa :D

Aria kaže...

I meni je prvo palo na pamet da od Milke ništa ne može biti loše :)

alexbr kaže...

Lila stix su veoma loseg kvaliteta. Na temperaturi od oko 18 stepeni cokolada je rastopljena i stapici su potpuno slepljeni. Kupila sam ih da dekorisem tortu i odustala od toga. mozda na nasem trzistu distribuiraju robu losijeg kvaliteta, u svakom slucaju ih necu vise kupovati.

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates