23. srpnja 2012.

2 Žitna kašica s bananom


Stvarno volim banane! Bez iznimke! Kada smo prvi put kupili blender i kada mi je mama napravila smoothie od banane, odmah sam razvio ljubav prema kašastoj hrani. Nerijetko me znao boljeti trbuh koliko sam se trpao kašastim bananama. U današnjici, mogao bih reći da jednako jedem ili sirovu ili kašastu bananu.

Ne znam da li se ova desertna poslastica, a čiji bih recept htio predstaviti, ističe po okusu ili nešto drugo što bi izazvalo onaj wow! efekt, ali meni je još uvijek draga i rado ju konzumiram.

Sastojci za 1 malu zdjelicu:
  • 50 ml mlijeka
  • 1 zrelija banana
  • 35 g hrskavih mueslija ili zobenih pahuljica
  • ½ žličice arome od vanilije
  • 1 žličica meda (bolja alternativa šećeru) 
  • malo cimeta (opcionalno)
Priprema:
  1. U električnu sjeckalicu ubacite narezane ploške banane (ostavite zadnju plošku sa strane) te prelijte s mlijekom. Dodajte unaprijed izvagane hrskave mueslije ili po izboru, aromu od vanilije i med (zadnjom ploškom banane očistite žličicu na kojoj ima ostataka meda i ubacite sve u električnu sjeckalicu).
  2. Izmiksajte zajedno minutu dvije dok se ne dobije vodenasta smjesa.
  3. Izvadite noževe iz sjeckalice i preselite smjesu iz električne sjeckalice u malu zdjelicu.
  4. Poslužiti odmah ili kasnije kada se ohladi u hladnjaku. 
  5. Po želji umiješati ili posuti malo cimeta.
Što se tiče predzadnjeg koraka (4.korak) iz pripreme, preporučam da ohladite u hladnjaku pa kasnije poslužite. Što hladnije - to ukusnije i osvježavajuće! Miris banane je intenzivan uz prisutnu aromu vanilije i cimeta koja obogaćuje okus banane. Ovo je više smoothie nego kašica jer je smjesa dosta rijetka, ali odlučio sam se za naziv kašica jer sam ubacio hrskave mueslije koji su se usitnili pa je smjesa postala malo gušća. Nakon hlađenja u hladnjaku, možda bi dobila na većoj gustoći. Pahuljice su odličan dodatak za grickanje (pogotovo ako imate neke s komadićima čokolade i orašastih lješnjaka ili neke s komadićima suhog voća) ... ukoliko ne želite kupiti hrskave mueslije, a imate zobene pahuljice, kockice bilo kakve čokolade i nešto od suhog & orašastog voća - pustite maštu na volju i učinite nešto od toga zajedno!

Treba voditi računa o zreloj banani jer će tako ovaj desert dobiti na punoći kod okusa. Često ovo napravim kada god poželim probuditi dijete u sebi. Možete i vi probuditi to dijete u sebi ili ako vam se jede nešto s bananama ...

Zreo, aromatičan i bananasti užitak!
Izvor slike: Slatka recenzija

2 comment(s):

Moderna kuhinja kaže...

I ja obožavam banane u bilo kojoj kombinaciji. ;)

Aria kaže...

Slažem se - banane bez iznimke! :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates