25. srpnja 2012.

2 Tamna čokolada s komadićima arancina [J.D.Gross]


Deklaracija:
Fina tamna čokolada s komadićima arancina
  • S odabranih plantaža u provinciji Los Rios u Ekvadoru potječe ovaj Arriba - kakao, koji se koristi isključivo za proizvodnju ove fine čokolade. Promjenjiva tropska klima i generacijama prenošena iskustva u sadnji i izvanrednoj preradi najboljih sastojaka tajne su ove J.D.Gross tamne čokolade koja se topi u ustima i jedinstvenog izazova suncem obasjanih naranči.
Sastojci: kakao masa, šećer, kakao maslac, arancin 6% (narančina kora 53%, šećer, glukozno - fruktozni sirup, regulator kiselosti: limunska kiselina), aroma, emulgator: sojin lecitin; vanilija. Kakaovi dijelovi: 70% min.
Proizvod sadrži soju. Može sadržavati tragove mlijeka, lješnjaka, badema i glutena.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 125 g
Proizvođač: Lidl Stiftung & Co. KG
Zemlja proizvodnje: Njemačka
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti u 100 g:
Energetska vrijednost: 2244 kJ | 541 kcal
Bjelančevine: 7,1 g
Ugljikohidrati: 34,1 g
Masti: 39,5 g
Već duže vrijeme sam imao na piku ovu tamnu čokoladu sve dok mi se nije pružila prilika da ju konačno kupim i isprobam. Već sa police, ova čokolada me svojim izgledom u potpunosti osvojila. Ambalaža na sebi sadrži zanimljive boje koje pomalo asociraju na zalazak sunca. Sadrži blage i reljefne otiske pa možete otiskom osjetiti luksuz ove čokolade. Dovoljno je prstom uhvatiti zaobljeni rub u gornjem i desnom kutku kako bi se ova čokolada otvorila duž stranice. Poslije raspakiranja ambalaže, čokolada je omotana zlaćanim papirom s potpisom (mislim da je u pitanju J.D.Gross) koji samo što ne blješti i pomalo djeluje dizajnerski.

Svih 125 g ove čokolade čini deset kockica od kojih jedna kockica teži sa svojih 12,5 g i dimenzija otprilike 4 cm x 4 cm x 0,5 cm (duljina x širina x visina). Svaka kockica izgledom ima deblji okvir s detaljnim logotipom s konjima s obiju strana koji se propinju u vis ... kao da se ponose brendom kojeg predstavljaju. Mirisom je definirana jaka aroma naranče. Obzirom na čuvanje na suhom i mračnom mjestu, nije bilo nikakvih problema kod otkidanja reda ili kockice. Isto tako ni zagriz nije bio tvrd kao kod većina tamnih čokolada.

Okusom je zaista visoke finoće i kvalitete te nije posebno gorka. Usitnjavanjem zubima, kockica se pretvara u smjesu odličnog okusa iako osjećaj zadovoljstva brzo ispari za razliku kada se lijepo topi na jeziku istovremeno oslobađajući komadiće arancina koji su idealni za grickanje. Iako komadići arancina, grickanjem, otpuštaju svoj sok - nisu posebno izraziti u vidu okusa.

Čokolada je nešto masnija što nas ne treba čuditi obzirom da, prema nutritivnim vrijednostima, ima više masti od samih ugljikohidrata što nas opet dovodi do mjere opreza. Malenim koracima do umjerenosti ...

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Lidl
Cijena ovog proizvoda: 13,99 kn / 125 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Bogatstvo okusa i finoće za malu cijenu!
Izvor slike: Slatka recenzija

2 comment(s):

Aria kaže...

Moram primijetiti da papaš dosta čokoladica :)
Hvala Bogu da me čokolade ne privlače (ne znam što je to za čudo) jer bi inače tvoj blog sa svim tim super prijedlozima bio poguban za mene hehe.

Marinica kaže...

Volim stvarčice od J.D.Grossa, pogotovo one male čokoladice zasebno pakovane u kutiji od kojih je svaka različitog postotka kakaa :) Ovu sada moram probati, nisam je vidjela u dućanu, kako mi je samo promakla :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates