22. lipnja 2012.

0 Bitter čokolada s narančinom korom [Zvečevo]

Deklaracija: 
Bitter čokolada s narančinom korom
Sastojci: kakaova masa, šećer, kakaov maslac, kandirana narančina kora (15%), emulgator: soja lecitin, prirodna aroma vanilija. Kakaovi dijelovi min. 72%. Proizvod sadrži soja lecitin. Može sadržavati mliječne tvari, lješnjak, badem i pšenični gluten u tragovima.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom.
Neto količina: 100 g
Proizvođač: Zvečevo
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Nutrition fact:
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g:
Energija: 2086 kJ | 499 kcal
Bjelančevine: 5,0 g
Masti: 35,0 g
- od toga zasićene: 19,0 g
- od toga trans masti: 0,0 g
Ugljikohidrati: 41,0 g
- od toga šećera: 29,0 g
Natrij: 10 mg
Ambalaža je elegantnog izgleda koja sadrži blago otiske zlaćane boje preko svih slova, linija, brojeva ... Sve što je zlaćane boje na ambalaži - moraju imati blage otiske kako izgleda. Ovaj proizvod uz narančinu koru sadrži i druga dva okusa u ponudi: bitter čokoladu s mentom i bitter čokoladu s 72% kakaovih dijelova.

Lako se raspakirava tako što možete otvoriti poklopac na vrhu ambalaže ili cijelu stranicu pa vam se čini kao da imate rokovnik, tj. pretinac za čuvanje čokolade. Čokolada je omotana u srebrnom omotu. Nije baš sasvim uobičajeno ili lako pronaći tamnu čokoladu s visokim udjelom kakao dijelova, a da ima nešto sitno ispod 500 kcal (kalorija). Dakle, ovo zaista nije puno kalorija za ovakvu čokoladu pa će ljubitelji tamne | gorke čokolade koji paze na svoju liniju za ubuduće sigurno znati koju čokoladu odabrati. No, pitanje je da li je ovo kvalitetna čokolada što je zasigurno nama ljubiteljima čokolade bitnije nego li do informacije o kalorijskom doprinosu, zar ne?

Da nastavim, otvaranjem omota, osjetio se baš težak miris ove čokolade. Ova čokolada sveukupno ima dvanaest kockica od čega je jedna kockica dimenzija (duljina x širina x visina) otprilike 4,5 cm x 3 cm x 1 cm i do 8 i sitno više grama u težini. Ima šest redova od kojih svaki red ima po dvije kockice. Zanimljivo je da jedan red sadrži jednu kockicu sa oblikom vidljiv na ambalaži, a druga kockica je praznog oblika, odnosno ne sadrži nikakav otisak unutar okvira.

Treba uzeti u obzir vrućinu koja je vladala ovih dana i uvjeta čuvanja (ova čokolada je bila držana na suhoj i mračnoj polici) pa mogu reći da ova čokolada nije posebno tvrda niti kod zagriza i otkidanja jednog reda. Nakon prvog zagriza, dobiva se dojam kako je ova čokolada jako gorka što opravdava izraz bitter. Kod grickanja, gorčina ove čokolade je sve više i više intenzivnija, a kod otapanja kockice na jeziku, gorčina ove čokolade počinje slabiti te se počinje konačno uživati u njoj. U ovoj čokoladi, sadržani su veći komadići narančine kore koji su ukusni i intenzivniji kod grickanja, odnosno komadića narančine kore ima skoro na svakom koraku. Pomalo su suhi, ali nisu ljepljivi. U svakom slučaju, osjeća se bitna razlika ako usporedimo ovu čokoladu sa ovom čokoladom istog proizvođača, a koju sam također recenzirao. Čokolada je možda iste kvalitete, ali se osjeća razlika kod narančine kore. Kod ove čokolade osjećate kako jedete baš pravu narančinu koru koja vam nakratko daje dah prave naranče, dok kod tamne čokolade s narančinom korom K Plus imate osjećaj kao da jedete strane i bezukusne komadiće narančine kore - unatoč činjenici da su obje čokolade od istog proizvođača. 

Ovo je stvarno dobra čokolada tako da možete, po meni, bez straha uložiti novce u ovu čokoladu. 
A i bila bi odlična kao dodatak domaćih keksa (sa komadićima gorke čokolade i kandirane narančine kore).

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 16,99 kn / 100 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Spoj čokolade i naranče - neloše!

P.S. Na vrhu, tj. među stranicama, možete pronaći uređeni popis svih dosadašnjih recenzija radi lakšeg snalaženja. 


Izvor slike: Slatka recenzija

0 comment(s):

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates