3. svibnja 2012.

5 Grancereale FRUTTA [Barilla]

Smuči li vam se od pogleda na nekakve kekse koje sadrže u sebi opet nekakve žitarice kao što su zobene, pšenične, rižine i sl. pahuljice? Pa tko bi to jeo? Zobene pahuljice? Bože sačuvaj! Nekada sam i ja tako slično razmišljao. U trgovini, takvi keksići ne bi ni zaslužili moj pogled već bi mi isti pogled brže bolje pobjegao ka onim pravim keksima koji sadrže fil sa raznim okusima, preliveni su čokoladnom glazurom, na sebi sadrže puno komadića čokolade itd.

Prelaskom na zdravu prehranu izbacivanjem štetnih namirnica kao što su gazirana pića, priprema hrane na način da bude masna, pohana i pržena, svakodnevni fast food prepun jednostavnih ugljikohidrata te uvođenjem kuhane hrane, većih količina vode, povrća, voća i fizičke tjelovježbe - promijenio sam odnos prema hrani te sam naučio zavoljeti gotovo svaku namirnicu. Naučio sam biti umjeren prema svemu što god pojedem.

Pročitajte opet pitanje s početka ovog posta. Sada mi pogled sve češće bježi ka keksićima sa cjelovitim žitaricama kada god sam u trgovini. Hoću reći, jedem gotovo sve vrste slatkiša u umjerenim količinama jer volim sve isprobavati i jednostavno uživati - samo je jedan život. ; )

Dakle, riječ je o integralnim i cjelovitim žitnim keksima - Grancereale FRUTTA keksa sa komadićima suhog voća

Naravno, ja ne bih bio - JA ako ne bih iskoristio mogućnost da dobijem ove keksiće uz nižu cijenu! Ovaj keks je izbačen sa polica proizvoda sa sniženom cijenom radi kratkog roka trajanja ravno u moju košaricu. Ovakvi keksi su mi jako dragi, odnosno - njihova marka mi je draga i kvalitetna - no, nisam ih češće kupovao zbog više cijene. Trebao bih se držati onog stava da ako je kvaliteta i više nego prihvatljiva - da bih trebao biti u stanju željeti dati više novaca za tu istu kvalitetu, ali opet - gledam na to da mogu financijski bolje proći. : )

Zato me obradovalo kada sam ih iznenada vidio na polici proizvoda sa sniženom cijenom. Pomalo djelujem kao neki siročić, ali nije tako - jednostavno sam dečko koji ne propušta - priliku. U svakom značenju! ; )

Probao sam već kekse ove marke od kakaovca i zobenih pahuljica i bili su mi jako ukusni.

Deklaracija:
Keks od integralnog brašna sa zobenim pahuljicama i komadićima suhog voća
Sastojci: zobene pahuljice 30%, integralno brašno od pšenice 30%, nehidrogenirane biljne masti, šećer, voće 9,1% (od toga grožđice 5,4%, jabuka 1,9%, lješnjak 1,8%), vlakna od jabuke 2,7%, glukozni sirup, topiva vlakna od pšeničnog škroba 2%, tvari za rahljenje (amonijev hidrogen karbonat, natrijev hidrogen karbonat), morska kuhinjska sol 0,4%, prirodne arome.
Proizvedeno u tvornici koja također sadrži: drugo koštuničavo voće, mlijeko, jaja, soja, sezam.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto količina: 250 g
Proizvođač: Barilla
Zemlja podrijetla: Italija
Nutrition fact:
Prosječna vrijednost u 100 g
Energetska vrijednost: 1912 kJ | 457 kcal
Bjelančevine: 7,5 g
Ugljikohidrati: 57,4 g
od toga šećeri: 21,0 g
Masti: 19,5 g
od toga zasićene masne kiseline: 8,6 g
Vlakna: 11 g
od kojih topive: 2,5 g
Natrij: 0,28 g
Fosfor: 210 mg
Željezo: 2,1 mg
Magnezij: 60 mg
 Ovo pakiranje sadrži dvadeset i dva okruglih keksića. Izgledom podsjećaju na hrpa pahuljica uronjene u sam keks s nekoliko komadića tamnih grožđica. Imaju veoma diskretan miris da sam morao jače uposliti svoje nosnice da poprime neki miris. Moj 'znalački' nos je detektirao miris pahuljica i grožđica koji ne odaje neki poseban dojam. Grickanjem keksi lagano pucaju i mrvičasto se tope u ustima otvarajući put okusnim pupoljcima na jeziku u stvaranju dojma. Dosta se osjećaju zobene pahuljice kao i komadići grožđica koji su nešto tvrđi i ljepljivi. Okus svega što ovaj keks sadrži nije toliko prejak, ali opet pruža osjećaj mira i ugode jer jedete zdravije kekse od cjelovitih žitarica. Poslije prvog griza, pogledao sam 'sloj' keksa i vidio da u sebi ima ima mnoštvo sitnih komadića zobenih pahuljica, jabuka i lješnjaka i u manjem omjeru veće komadiće suhih grožđica. Da nisam pročitao na deklaraciji kako ovi keksi sadrže komadiće jabuke i lješnjaka - ne bih ni znao da ih uopće ima. Nije ni čudo ako pogledate koliko ih ima u postotcima iz deklaracije. Nisu preslatki što mi se sviđa, a i iz nutrition fact se može vidjeti kako ima manje šećera od ugljikohidrata što je dobro. : )

Nakon što sam pojeo svih pet keksića koliko sam si izdvojio - automatski sam spustio pogled na svoja prsa, tj. na majicu očekujući da ću morati skupljati mrvice kada ono ...  nema ni m od mrvica! ; )

Sam keks sa većim komadićima grožđica i zobenim pahuljicama je dosta ukusan, ali ne osjećaju se posebno drugi sadržani okusi kao što su komadići jabuke i lješnjaka. U svakom slučaju - ne žalim zbog potrošenog novca na ovaj proizvod i opet bih ga uzeo - doduše, na akciji. ; )

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Konzum
Cijena ovog proizvoda: 7,50 kn / 250 g (stara cijena: 14,99 kn / 250 g)
Kvaliteta ovog proizvoda: Zadovoljavajuće

Izvor slike: Slatka recenzija

5 comment(s):

Anonimno kaže...

Smiju li ove kekse jesti osobe koje inače ne smiju gluten? Nikako ne mogu naći u sastojcima nešto što bi reklo da, ili ne.

Slatka recenzija kaže...

Nisam siguran, iskreno da kažem. Inače preokrenem više puta deklaraciju dok ne nađem sve korisne informacije jer ih obično sve napišem u postu. Ako nije naglašen da proizvod sadrži gluten, možda je moguće konzumirati ove kekse. Primijetio sam da kod većina keksa koje sam do sada recenzirao imaju naglašenu napomenu kako sadrži gluten.
Kada budete išli jednom u nabavku, usput pogledajte liniju ovih proizvoda pa pogledajte na deklaraciji spominje li se negdje gluten ili možda stoji neki znak tipa free gluten. :)

Anonimno kaže...

koliko keksa je zdravo pojesti odjednom? upravo sam otvorila vrećicu i ne mogu prestati :/

Slatka recenzija kaže...

Ivona Farkaš - cca 5-6 keksića je sasvim dovoljno za jedan dan. :)

Unknown kaže...

Također i ja sam ljubitelj zobenih pahuljica, volim ih kombinirati sa nekim orašastim plodovima.

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates