16. svibnja 2012.

1 Grancereale CROCCANTE [Barilla]

Ajme, da mi prostite na izrazu, kako sam samo - popušio!
Zašto?
Jer sam blentav! ; )

Prošlog tjedna, u Billinom letku sam uočio da se Grancereale keksi mogu kupiti po povoljnoj cijeni uz pomoć kartice za članove Billa Club-a. Zapamtio sam samo boju pakiranja i planirao sutradan otići po njih.

Ušao u Billu i uzeo ove kekse u svoju košaru te otišao do blagajne. Platio sam ni ne gledajući u 'digitalni iznos' koji se učitao s tim proizvodom. Pri izlasku, provjerio sam račun i - paf! Nemoguće! Pa ja sam ovo platio više nego što je trebalo! Šest kuna više! Nešto ovdje nije u redu! Vraćam se u trgovinu i uzimam njihov prospekt te manično tražim stranicu gdje su oglašeni Grancereale keksi. O, majke ti! Pa ja sam uzeo Grancereale CROCCANTE umjesto Grancereale CLASSICO! A imaju doslovce istu boju na pakiranju. Mislio sam da svaki različiti keksi imaju svojstvenu boju što se tiče ambalaže! 
Uffff! Kako sam se naživcirao. : ))

I sada vidim da se opet oglašavaju Grancereale CLASSICO u Konzumu, a imaju žutonarančastu boju ambalaže. Svašta! : |

Deklaracija:
Hrskavi keks s nekoliko vrsta žitarica
Sastojci: žitarice 47% (kukuruz 34,8%, zobene pahuljice 30,7%, riža 17,8%, pšenica 16,7%, šećer, ekstrakt ječma, kuhinjska sol), šećer, nehidrogenirane biljne masti, pšenično brašno, sladni ekstrakt (ječam, kukuruz i voda), topiva vlakna od pšeničnog škroba 3,1%, škrob, tvari za rahljenje (amonijev hidrogen karbonat, natrijev hidrogen karbonat), emulgator: sojin lecitin, glukozno - fruktozni sirup, morska kuhinjska sol 0,4%, arome.
Proizvedeno u tvornici koja također koristi: koštuničavo voće, mlijeko, jaja, soja, sezam.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Neto težina: 230 g
Proizvođač: Barilla
Zemlja podrijetla: Italija
Nutrition fact:
Prosječna vrijednost u 100 g
Energetska vrijednost: 1872 kJ | 446 kcal
Bjelančevine: 6,5 g
Ugljikohidrati: 66,8 g
od toga šećeri: 17,0 g
Masti: 15,5 g
od toga zasićene masne kiseline: 7,4 g
Vlakna: 6,5 g
od kojih topive: 2,5 g
Natrij: 0,28 g
Nakon raspakiranja ambalaže i poslaganja ovih keksa u limenu kutiju, izbrojio sam dvadeset i jedan ovih hrskavih keksa. Sutradan, kada su ovi keksi došli na red za degustaciju i nakon otvaranja limene kutije u kojoj sam pohranio sve kekse, odjednom me privukao njihov miris! Toliko nevjerojatno sladak i privlačan miris je izašao iz limene kutije ravno u moje nosnice. Imao sam osjećaj kao da sam umočio hrpu keksa u mlijeko pa ih sve spremio u kutiju i ostavio na par dana. Izgledom su simpatični i kao da je hrpa kuglica spojena u veliku kuglu (ako se gleda prema prednjoj strani). : )

Kako me miris već osvojio - očekivao sam da će okus ovih keksa biti još bogatiji zajedno s ovim mirisom. Ali, čini se da sam se prerano veselio jer me ništa od toga nije dočekalo. Nakon što sam zagrizao keks, odmah sam shvatio kako su ovi keksi jako lomljivi te da se mora paziti da ne mrviš po sebi. Nisam mogao uopće osjetiti okus ovih keksa ... kao ... kao da su bezukusni. Ali nakon duljeg grickanja, ipak osjećate nešto malo šećera i kombinaciju raznoraznih pahuljica. Ono što mi se jako sviđa kod ovih keksa su kuglice koje su dosta čvrste strukture pa dobro dođu za grickanje. Pomalo kao da kuglice pucketaju koliko se trudite da ih sve usitnite zubima. : ) Kao da su ovo u biti - crispy cookies.

Osim božanstvenog mirisa, ovi keksi imaju jednu dobru ulogu - pružaju vašem organizmu one dobre i cjelovite (integralne) žitarice koje će vam osigurati dužu sitost. To je dobro, zar ne? : )

Kako god - keksi su OK, ali opet, volio bih da sam mogao osjetiti nešto što bi podiglo okus ovih keksa ... ; ) Ima malo šećera u sebi i neznato se osjeća pa će zasigurno oni koji paze na unos šećera ili jednostavno ne vole preslatko - uživati u ovim keksima. : )

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Billa
Cijena ovog proizvoda: 15,99 kn / 230 g
Kvaliteta ovog proizvoda: Sasvim lagani i OK keksi!

Izvor preuzete i dodatno uređene slike: Google

1 comment(s):

M. kaže...

Ne znam kako sam fulala ovaj post...ugl, lako se zeznuti, kataloge ne rade amateri nego ljudi s iskustvom koji znaju kako preveslati raju :) Ja sam jednom davno probala te kekse i očito nisu baš ostavili dojam na mene jer ih nisam nikada dobila želju ponovno kupiti. Kao i vino, i kekse valja tako malo "dekantirati" tj. ostaviti da se aroma razvije... nisu ih naše bake slučajno držale u kutijicama. Kod industrijskih keksa u pravilu nastupa razočaranje jer su sve arome umjetne i jednostavno ispare i dogodi se isto što i tebi - dobiješ kekse bez okusa. Ipak, vlaknasta hrana je dobra za dobru probavu tako da neke koristi od njih. A i takve kekse uvijek možeš jesti namazane nutellom ili pekmezom. :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates