11. svibnja 2012.

5 Gloria Cappuccino chocolate [Franck]



Svakog dana imam običaj uživati u slatkišima i dobrom kapućinu. Ali ne u bilo koje doba. Za to si osiguravam poslijepodnevnu užinu jer sam čitao da naše tijelo tada najbolje vari sve slatko što unesemo. I držim se tog pravila kao pijan plota. ; )

Želim recenzirati ovaj kavin napitak u kojem uživam i koji je uglavnom stalan i neizostavan dio pored promjenjivih slatkih poslastica. Bože moj, zvučim kao ekonomist - što i jesam. ; )

Gloria Cappuccino chocolate [Franck]


Nikada nisam bio ljubitelj kave. Kada sam kao klinac probao tetinu kavu iz znatiželje, odmah mi se zgadio njen okus jer mi je to bilo kao da sam pojeo nešto zemlje koliko mi je bilo odbojno. U međuvremenu sam narastao, ali sam se i dalje klonio kave. Usvajanjem zdravijih prehrambenih navika, zadao sam si zadatak da probam gotovo svaku namirnicu te pritom ocijenim da li mi ista namirnica odgovara ili ne. Kako je vrijeme odmicalo, shvatio sam da sam mnogo toga propustio u životu te sam zavolio mnoge namirnice koje sam prije izbjegavao pod svaku cijenu, npr. brokulu, kelj, cvjetaču, mahune i sl. No, mi ovdje pričamo o kavi. 

Iz tih razloga sam kupio kavovinu Divka i počeo ju konzumirati, ali nisam se mogao s vremenom naviknuti  jer mi se jednostavno nije sviđao okus kave kao niti činjenica da me na kraju u ustima dočeka hrpa točkica - zbog taloga. Znam, znam, postoje instant kave koje ne sadrže talog na dnu šalice, ali neka - hvala, ali ne hvala.

Zatim sam probao naviknuti sebe na cappuccino jer, iz iskustva drugih, postoje razni okusi i svi su fini. Prije nego što sam započeo s pisanjem ovog bloga, bio sam tijekom zime kupio dva okusa ove marke: vaniliju i čokoladu

Vanilija je u međuvremenu bila potrošena tako da ovaj post posvećujem okusu čokolade. : )

Deklaracija:
Instant mješavina u prahu za kavin napitak s okusom čokolade
Sastojci: šećer, glukozni sirup, hidrogenirano biljno ulje, instant kava (10%), obrano mlijeko u prahu, sirutka u prahu, nemasni kakao prah, stabilizator E340ii, sol, aroma čokolade.
Mogući tragovi soje.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom mjestu!
Neto količina: 250 g
Proizvođač: Franck d.d.
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Nutrition fact:
Prosječna nutritivna vrijednost u 100 g proizvoda
Energetska vrijednost: 1826 kJ | 433 kcal
Količina bjelančevina: 7,0 g
Količina ugljikohidrata: 76,2 g
Količina masti: 11,1 g

Porcija od 12,5 g cappuccino praha:
Energetska vrijednost: 228 kJ | 54 kcal
Količina bjelančevina: 0,8 g
Količina ugljikohidrata: 9,5 g
Količina masti: 1,3 g
Vanilija mi je bila čisto OK, ali ništa posebno da bih uživao u ovom napitku. Naime, postoje razni načini pripreme ovog napitka. Možete ili s mlijekom ili s vodom ili čak s pola mlijeka i pola vode. Isprobao sam sve varijacije i utvrdio da mi najviše odgovara samo s vodom. Jer s mlijekom, cappuccino od vanilije mi je bio doslovce - presladak unatoč pričama drugih kako je cappuccino najbolji s mlijekom što ima smisla jer sve što nosi više kalorija i šećera  - to je finije. : )

I ja volim kada je malo slađe, ali ne u tolikoj mjeri. Iz tih razloga sam si uvijek pripremao ovaj cappuccino na 125 ml vruće vode umjesto 150 ml koliko je pisalo na uputama jer mi je tada cappuccino bio nekako - vodenast. Smanjenjem vode, zaslađenost napitka je bila poboljšana. Ovaj cappuccino od čokolade mi se najviše svidio jer uistinu odaje sve potrebne okuse i daje poseban osjećaj uživanja tijekom pijenja. Ono što najviše volim jest kremasta pjena koja se nalazi na vrhu te imam osjećaj kako se u njoj najviše nalazi aroma čokolade. Aroma od čokolade je stalno prisutna i osjetna, a istodobno se dobiva i osjećaj kako istovremeno pijete kavu koja je po vašem guštu. Miris koji nastaje nakon pripremljenog cappuccina je božanstven i vuče na blag miris rastopljene čokolade u kombinaciji sa šećerom. Nešto slično kakao prahu u blažoj verziji.

Zaista sam oduševljen ovim okusom iako mi je i vanilija bila sasvim OK. Sada kada je ovo pakiranje sa okusom čokolade pri kraju - htio bih isprobati neku drugu marku. Jednostavno sam takav da volim sve i svašta isprobavati dok ne nađem nešto što će mi u potpunosti odgovarati. Ako ništa - uvijek se mogu vratiti svojoj Gloriji, zar ne? ; )

Imate li koju preporuku jer sam većinom neodlučan kada god dođem na odjel za kavine napitke u trgovini? Arabesca, Caffeteria, Anamaria, Nescafe, ... ? Što valja? : )

Kako sam davno kupio ovaj cappuccino, zaista se ne mogu sjetiti točne cijene, ali znam da je tada bila akcijska cijena. 

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Interspar
Cijena ovog proizvoda: 10,99 kn ili 11,99 kn / 250 g (akcijska cijena)
Kvaliteta ovog proizvoda: Zadovoljavajuće

Izvor slika: Slatka recenzija

5 comment(s):

Anonimno kaže...

S obzirom da moj tata redovito pije kapućino, kroz našu su kuhinju prodefilirale valjda svi postojeći brandovi, od Nescafe-a do "store branda" tipa Clever iz Bille i sl. I sama sam veliki zagovornik toga da se sve treba probati i volim kada otkrijem "noname" proizvod, po dobroj cijeni a dovoljno kvalitetan. Ipak, glede kapućina sam primjetila jedno pravilo: što je jeftiniji - više smrdi :) Ozbiljno, pokušaj pomirišati sadržaj vrećice...ovi jeftiniji smrde kao da je nešto u vrećici crklo :) Uglavnom, sada tati kupujem samo Nescafe 8) Usput - zanimljiv proizvod za recenziju bi bio novi Ledo Quatro sladoled "Dalmacija"...stvarno je zanimljiv, neki novi okusi...iako me lavanda tjera na povraćanje, ostali su okusi sasvim ok :)

Slatka recenzija kaže...

Zahvaljujem se na komentaru. Jučer mi je bio prvi dan bez cappuccina jer sam ga potrošio pa sam bio u trgovini i gledao što bih mogao uzeti, ali se opet nisam mogao odlučiti. Zašto cijene nisu barem snižene? :D
Gloria je jedna od Franckovih proizvoda i najčešće je oglašena na akciji pa se može nazvati jeftinim cappuccinom u odnosu na 200 + 50 g gratis praha. Meni ovaj prašak fino miriše, kao na neki slatkiš. :) Mislim da ću pričekati da se ovi iz Lidla sjete staviti njihova cappuccina na akciju pa ću baš probati njihov. Ili imaš već komentar u vezi njihovih proizvoda?

Anonimno kaže...

Nažalost ne :) Već neko vrijeme ne živim sa svojima tako da skoro nisam kupila/pravila kapućino. Vjerujem, ako se strpiš, da ćeš dočekati i sniženje u Lidlu :) Ne zaboravi onda uzeti za namjanje 6 mjeseci :)

Slatka recenzija kaže...

Hehe, imam osjećaj da si ti Buba Maja, zar ne? Jer ona svakako pazi na to da ima dovoljne zalihe za više mjeseci. : )
Neka se Lidl dotle sjeti oglasiti na akciji, a ja ću taman isprobati cappuccino od Francka iz tjednog sniženja Konzuma. 8,99 kn - 200 g (classic, vanilija, čokolada). Ako budem imao sreće, ugrabit ću čokoladu iz najbližeg Konzuma jer sam dosada vidio da imaju samo classic i vaniliju. : |

Pickey kaže...

Kavovina nije isto što i kava, niti se ne proizvodi od zrna kave nego najčešće od žitarica, a Divka u ovom slučaju napravljena je od cikorije. Znači da ne možeš reći da ti se konzumiranjem Divke ne sviđa okus kave jer to nije taj isti okus, a nema niti kafein (tj. uobičajeniji termin - kofein). :D A što se tiče "točkica" (super opis btw) mogao si pričekati da se istalože na dnu i to je to. U biti došla sam do ovog posta jer sam tražila sastojke cappuccina na našem tržištu, zanimljiv blog. Vidim da je ovaj post stariji, možda si u vremenu i počeo konzumirati kavu. :D

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates