12. travnja 2015.

1 Bijela čokolada s bademima [Frey]

Bijela čokolada s bademima

Deklaracija:
EKSTRA FINA BIJELA ČOKOLADA S BADEMIMA
Sastojci: cijeli, drobljeni i mljeveni bademi 33%, šećer, kakaov maslac, punomasno mlijeko u prahu, obrano mlijeko u prahu, emulgator: soja lecitin aroma, karamel.
Može sadržavati drugo orašasto voće.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, hladnom i bezmirisnom mjestu.
Neto količina: 180 g
Proizvođač: Chocolat Frey AG
Zemlja proizvodnje: Švicarska
Uvoznik: Salvia d.o.o.

Nutrition fact:
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g
Energetska vrijednost: 2460 kJ | 591 kcal
Masti: 43 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 17 g
Ugljikohidrati: 39 g
- od kojih šećeri: 37 g
Bjelančevine: 10 g
Sol: 0,16 g

S kuponom od 20% na jedan proizvod po izboru koji sam izrezao iz Konzum letka, moje oči su nakon kraće potrage odlučile da ova čokolada s bademima bude sretnica za isprobavanje. Općenito volim bijelu čokoladu i rado si ju priuštim s vremena na vrijeme.

Izgled ambalaže

Čokolada dolazi u kartonskoj ambalaži privlačnog izgleda te odmarajućim i nježnim bojama. Kockice bijele čokolade s cijelim bademima poslagane jedna na drugu doslovno mame na degustaciju. Sa svojih 180 g, čokolada dolazi sa 6 redova od kojih svaki ima po dvije kockice što znači da ukupno ima 12 kockica. Nakon što sam odmotao aluminijsku foliju sa čokolade, iznenadilo me kako je kockica poveća, a još više da su hrpa cjelovitih badema pored usitnjenih karameliziranih komadića badema stvarno uronjeni u čokoladu. Svaka kockica ima svoj okvir s otiskom koji podsjeća na latice. Mirisom, čokolada je nekako mliječna s izraženim tragovima orašastog voća. Na jeziku izrazito topljiva, fina bijela čokolada se topi i nije odviše preslatka. Međutim, cjeloviti bademi mi ne daju dovoljno mjesta u uživanju same čokolade jer imam više posla oko grickanja istih. :) Usitnjeni bademi s grickanjem u kombinaciji s bijelom čokoladom daju fin okus kao i teksturu. Općenito jako volim bademe jer su vrlo zdravi zbog toga što su odličan izvor proteina te je koristan kod rješavanja zdravstvenih tegoba poput povišene tjelesne težine, smanjivanja lošeg kolesterola, smanjuje rizik od raka i dobar je za mozak.

Ova čokolada bi, po meni, bila idealna i za izradu kolača zbog bijele čokolade i orašastog voća, a koji se najčešće koriste u izradi istih.

Malo me zasmetalo što sama čokolada nije previše slatka, ali zato su bademi riješili svaku smetnju jer su dodali na slatkoći. :)

Rok trajanja ove čokolade je čak 15 mjeseci!

1 comment(s):

Svjetski Putnik kaže...

Nisam probao nikad ovu čokoladu, niti sam je vidio u prodaji. Ovako na slici djeluje izuzetno privlačno.

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates