3. srpnja 2012.

1 Čoko kolutići | kolačići [Štark]

Deklaracija:
Čoko kolutići - čajno pecivo preliveno kakaovim preljevom (30%)
Sastojci: pšenično brašno, hidrogenirana biljna mast, šećer, kakaov prah smanjene masti, kukuruzni škrob, sirup iz invertnog šećera, emulgatori: sojin lecitin i E 476, tvari za rahljenje: E 503 i E 500, sol, arome.
Proizvod sadrži gluten i soju, a može sadržavati tragove jezgrastog voća, mlijeka, jaja i kikirikija. 
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu (min. 15°C, max. 20°C)
Neto količina: 150 g
Proizvođač: Akcionarsko društvo za proizvodnju konditorskih proizvoda "SOKO - NADA ŠTARK"
Zemlja podrijetla: Republika Srbija
Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost: 2171 kJ | 519 kcal
Bjelančevine: 6,0 g
Ugljikohidrati: 58,9 g
- od toga šećeri: 27,6 g
Masti: 28,2 g
- od toga zasićene masne kiseline: 15,3 g
Vlakna: 2,8 g
Natrij: 0,1 g

* * *

Deklaracija:
Čoko kolačići - čajno pecivo s čokoladom (19%)
Sastojci: pšenično brašno, margarin (hidrogenirana biljna mast, biljno ulje, voda), čokolada (šećer, kakaova masa, kakaov maslac, kakao prah smanjene masti, emulgator: sojin lecitin, aroma), šećer, sirup iz invertnog šećera, kakaov prah smanjene masti, smjesa na bazi žitarica 2% (djelomično hidrolizirano pšenično brašno, rižino brašno, kukuruzno brašno, integralno ječmeno brašno, proseno brašno, integralno zobeno brašno, integralno raženo brašno i brašno sirka), obrano mlijeko u prahu, žumanjak u prahu, sredstva za rahljenje: E 503 i E 500, bjelanjak u prahu, sol, emulgator: sojin lecitin, aroma. Čokolada sadrži kakaovih dijelova 44% min. Proizvod sadrži gluten, mlijeko, jaja i soju, a može sadržavati tragove jezgrastog voća i kikirikija.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu (min. 15°C, max. 20°C)
Neto količina: 120 g
Proizvođač: Akcionarsko društvo za proizvodnju konditorskih proizvoda "SOKO - NADA ŠTARK"
Zemlja podrijetla: Republika Srbija

Nutrition fact:
Hranjive vrijednosti 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost: 2038 kJ | 487 kcal
Bjelančevine: 7,6 g
Ugljikohidrati: 59,5 g
- od toga šećeri: 31,3 g
Masti: 23,4 g
- od toga zasićene masne kiseline: 11,7 g
Vlakna: 3,8 g
Natrij: 0,2 g
Nakon što sam pročitao ovu recenziju, bilo mi je žao jer sam pretpostavljao da ovih krasnih poslastica sa slike sigurno nema kod nas u ponudi. Izgleda da sam se prevario jer sam u jednom akcijskom katalogu upravo naišao na njih u ponudi. Možda treba samo bolje proučiti odjel, tj. police gdje su izloženi slatkiši. Dakle, u akcijskoj ponudi su bili čoko kolačići s čokoladom i čoko kolačići s čokoladom i lješnjacima. Na žalost, nisam mogao pronaći čoko kolačiće s čokoladom i lješnjacima pa sam kao zamjenu uzeo čoko kolutiće koji nisu bili u akcijskoj ponudi, ali su cijenom bili isti akcijskoj cijeni čoko kolačića. Pa zašto ne?

Ambalaža je modernog i privlačnog izgleda. Ono što mi se jako sviđa na ambalaži jest oblik srca koji okružuje brend ovih proizvoda, to jest, kvačica sa slova Š se proteže u obliku srca što je zanimljivo i inovativno (pogledajte na slici). Da pređemo na moj dojam u vezi ovih keksa.

Čoko kolutići preliveni kakaovim preljevom

Ovo pakiranje (barem u mom slučaju tako da ne mogu tvrditi da je tako u drugim pakiranjima) sadrži dvadeset kolutića promjera do 3,5 cm od kojih svaki teži otprilike sedam grama. Izgledom su mini verzije kolutića što je baš slatko. Kolutići su u potpunosti umočeni u kakaov preljev što je sigurno radost za sve uživatelje u čokoladi. Mirisom sam stekao dojam kako ima ponešto ruma koliko je bio izrazit i ponešto rezak po mojim nosnicama. Kolutići na dnu imaju mnoštvo jako sitnih potpisa Štark s prepoznatljivim oblikom srca koji se proteže iznad slova Š.

Kolutići su izuzetno hrskavi i fini. Grickanjem, kolutići se pretvaraju u mrvičasto - brašnastu smjesu s kojom se ujedno šećer koji poboljšava okus u kombinaciji s čoko preljevom. Nema mrvljenja po sebi što je prednost ovih kolutića jer su ipak dovoljno majušni za cijelo ubacivanje u usta. 

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Plodine
Cijena ovog proizvoda: 4,99 kn / 150 g
Kvaliteta ovog proizvoda:  Nema što - fino!

Čoko kolačići s uronjenim komadićima čokolade

Moj favorit! Zna se zašto! Nikada neću odbiti ikakve keksiće koje sadrže u sebi komadiće čokolade. 
Ovo pakiranje sadrži dvadeset i jedan kolačića promjera do 3,5 cm od kojih svaki teži otprilike pet grama. Mislim da su ovo najmanji keksići sa komadićima čokolade koje ikada vidjeh. Mirisom neodoljivo podsjeća na kakao prah skupljen u čvršću lopticu s ravnim dnom. Na dodir su kolačići dosta brašnasti.

Okusom, komadići čokolade su izuzetno fini, osjetni i visoke kvalitete. Kolačići su nešto tvrđi i pucaju pod zagrizom. Dosta su hrskavi kod grickanja. Ono što je dobro jest da ovi kolačići nisu toliko slatki. Sadrži i dosta korisnih žitarica u sebi što će nam samo pomoći obzirom da je na deklaraciji jasno istaknuta činjenica kako u ovim kolačićima ima osam vrsta žitarica. Ma, ovo jednostavno treba probati. Uzeti jedan cijeli kolačić, ubaciti ga cijelog u ustima i pustiti da vas osjećaji povedu. Kombinacija keksa i kvalitetne čokolade - uvijek dobrodošla! 

Nedostatak? Po meni, nešto višlja cijena obzirom na malo pakiranje od 120 g. No, ništa strašno obzirom da su ovo, po meni, nešto poput premium keksa.  

Mjesto kupnje ovog proizvoda: Plodine
Cijena ovog proizvoda: 4,99 kn / 120 g (akcijska cijena) ~ 6,49 kn / 120 g (redovna cijena)
Kvaliteta ovog proizvoda:  Brašnasto, slatko, mrvičasto i - moj favorit!

Izvor slike: Slatka recenzija

1 comment(s):

Tina Vesić kaže...

Meni su favoriti ovi preliveni čokoladom (tj. kakao prelivom) :)
Imaju neku finu aromu citrusa koja se meni jako dopada, plus im je tekstura fantastična.
U svakom slučaju potpisujem tvoj utisak o njima :)

 

Slatka recenzija © 2022 | Predložak kreirao O Pregador | Pokrenuo Blogger Templates